Liūtai“ greitai atsigavo. George'as Northas savo aikštės pusėje pagavo prastą šeimininkų kamuolį ir, suklaidinęs bei šalin nustūmęs keletą neryžtingų varžovų, įžemino. Kitas iš Velso kilęs britų „liūtas” Leighas Halfpenny pirmame kėlinyje atliko keletą taiklių smūgių, taip sutvirtindamas savo komandos persvarą. Australai į visą tai atsakė nedelsiant. Debiutantas I. Folau iššovė dar kartą ir antru žeminimu sumažino skirtumą iki vieno taško.

Antrame kėlinyje „liūtai” vėl atrodė stipresni ir tą persvarą 48-ą minutę taškais pavertė valas Craigas Cuthbertas. L. Halfpenny dar tiksliai atliko realizacijos smūgį. Kiek vėliau į žaidimą įsivažiuoti sugebėjo ir Australija, kuriai vilties suteikė baudų smūgiais mažinamas skirtumas. Likus penkioms minutėms komandas teskyrė 2 taškai. Lemiamomis akimirkomis australų regbio padauža Kurtley Beale'as nesugebėjo pataikyti nei vienos iš dviejų baudų, galėjusių pergalę padovanoti šeimininkams. Itin apmaudus buvo slystelėjimas įsibėgėjant smūgiui paskutinę minutę. Australai pralaimėjo 21:23.

Naujoji Zelandija – Prancūzija 24:9

Prancūzija šeimininkams pralaimėjo 9:24. Pirmame kėlinyje prancūzai kibia gynyba neleido stipriausiai pasaulio komandai įsibėgėti, o dvi taiklios baudos lėmė, jog po pirmo kėlinio šeimininkų persvara tebuvo 8:6.

Antrame kėlinyje Prancūzija net sugebėjo persverti rezultatą savo naudai, tačiau po to žaidimo eiga pradėjo krypti šeimininkų naudai. Jų saugas ir rezultatyviausia pasaulio žaidėjas Danas Carteris baudomis ramiai rinko taškus ir stūmė savo rinktinę pirmyn. Galiausiai paskutinę susitikimo minutę trijų ketvirčių žaidėjas Beaudenas Barrettas po žeminimo ir padėjo paskutinį tašką Prancūzijos rinktinės ture po Naująją Zelandiją.

Argentina – Gruzija 29:18

Draugiškas rungtynes taip žaidė Argentina ir Gruzija. Nedrausmingai rungęsi kaukaziečiai pralaimėjo 18:28. Net 24 taškus argentiniečiai pelnė baudomis po įvairiausių gruzinų nusižengimų ir tik prieš pat finalo švilpuką pelnė žeminimą. Gruzinai, kurie pirmą kėlinį laimėjo 12:9, antrame tiesiog subyrėjo prieš šeimininkų spaudimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)