Privertė pasinervinti

Kauno „Žalgirio“ regbininkai sugebėjo mesti rimtą iššūkį daugkartinei Lietuvos čempionei Šiaulių „Vairo-Kalvio“ komandai ir pirmajame kėlinyje pirmavo 12:0. Vis dėlto, į čempiono titulą nusitaikęs „Vairo-Kalvio“ klubas atsitiesė ir iškovojo pergalę 33:22 (17:12).

Šeimininkams net 23 taškus pelnė Donatas Vilimavičius, po 5 – Kęstutis Marcišauskas ir Mantautas Vilimavičius.

„Žalgirio“ klubui 10 taškų pelnė Kasparas Krasauskas, 7 – Dainius Tamoliūnas, 5 – Mindaugas Norvaišas.

„Į aikštę žengėme netinkamai nusiteikę ir pirmi varžovų taškai mums davė didelį nokdauną. Reikėjo nemažai laiko atsigauti ir iš naujo įsibėgėti. Žinojome, kad bus sunkios rungtynės, bet geresnio nusiteikimo trūko. Pabaigoje mums buvo lengviau, nes turime daugiau patirties“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

„Turėjome problemų su pirmos linijos žaidėjais, kurie turi mažiau patirties, bet mus išgelbėjo didelis atsarginių žaidėjų indėlis. Mes nesitikime lengvų pergalių ir žinome, kad varžovai norės atsirevanšuoti. Daug dirbame, kad išsilaikytume pergalių kelyje“, – pabrėžė šiauliečių treneris Gediminas Marcišauskas.

„Žalgirio“ regbininkai pirmajame rate visoms trims TOP lygos komandoms metė rimtą iššūkį, bet po atkaklių kovų turėdavo pripažinti varžovų pranašumą. Nepaisant to, žalgiriečių treneris išlieka pozityvus.

„Nesidžiaugiu žaidimu, nes varžovai darė daug klaidų ir mes turėjome pelnyti daugiau taškų. Buvome atsipalaidavę, kai turėdavome perimti kamuolį, kontroliuoti žaidimą ir judėti pirmyn. Gaila, kad mano raginimai nebuvo įgyvendinti. Vėliau darėme per daug klaidų, kad galėtume išsigelbėti. Tam taisyti reikia daugiau treniruočių“, – įspūdžiais dalinosi „Žalgirio“ treneris iš PAR Siya Mlalande, pridūręs, kad, nors ir pergalių pirmajame rate nepavyko iškovoti, jis yra patenkintas komandos žaidėjų progresu.

„Turėjome planą, kaip išnaudoti varžovų silpnąsias vietas ir turėjo daugiau progų pelnyti taškų, bet kartais žaidėjais nespėdavo pasiruošti suplanuotai atakai. Kamuoliui nukeliavus ratu, reikia turėti daug fizinių jėgų, nes kamuolys grįžta pas tave ir turi vėl bėgti. Tokią progą išnaudojome tik vieną“, – aiškino „Žalgirio“ žaidėjas Giedrius Narakas.

Pergalė Rygoje

Kitose TOP lygos rungtynėse nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas išvykoje 45:24 (19:12) įveikė Kekavos „Transact Pro“ (Latvija) komandą, nors du kartus buvo besivejančių vaidmenyje (0:7 ir 19:24).

Nugalėtojams 20 taškų pelnė Vytaras Bloškys, 10 – Martynas Lianzbergas, po 5 – Mindaugas Grigas, Egidijus Barčauskas bei Armandas Kalinauskas.

„Pirmajame kėlinyje darėme vaikiškas klaidas ir patys dovanojome taškus varžovams. Matosi, kad komandos stiprėja ir vis ilgiau sugeba demonstruoti aukšto lygio žaidimą, tik antrajame kėlinyje išryškėja pranašumas tų, kurie turi daugiau jėgų“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Edmundas Ščavinskas.

„Rungtynės buvo sunkios. Mes pradžioje žaidėme kiek atsipalaidavę, pritrūko disciplinos, o varžovai tuo pasinaudojo ir pelnė nemažai taškų. Po pirmojo kėlinio pakalbėjome, pagerinome gynybą ir pasiekėme gerą rezultatą. Latvių žaidimas mūsų nenustebino, jie jau daug metų stengiasi žaisti grumtynėmis“, – pridūrė „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Mindaugas Grigas.

Latvijos ekipos treneris Uldis Bautris neliko nusivylęs savo auklėtinių žaidimu ir mano, kad žiūrovams turėjo patikti rungtynės savo rezultatyvumu.

„Buvo įdomus, geras žaidimas su daug prispaudimų. Aš šiek tiek nepatenkintas, kad mano klubas prastai gynėsi. Mes neišnaudojome dviejų trijų gerų momentų, po kurių rezultatas galėjo būti dar lygesnis. Kai išsiveržėme į priekį 24:19, nežinau, kas atsitiko, nes praleidome tris atakas iš eilės. Tai ir nulėmė mačo baigtį“, – mintimis dalinosi U. Bautris.

Vienas „Transact Pro“ lyderių ir 5 taškus šiose rungtynėse pelnęs Tomas Asejevas šiauliečių gretose išskyrė Vytaro Bloškio pasirodymą.

„Baltrex-Šiauliai“ nėra tiesiai žaidžianti komanda. Ji turi gerus kraštų žaidėjus, o Vytaras Bloškys buvo tikriausiai svarbiausias jų kuriantis žaidėjas, – sakė T. Asejevas. – Ne paslaptis, kad mūsų komandoje nemažai žaidėjų, kuriems virš 30 metų, todėl jiems nepavyksta staigia išvystyti didelio greičio. Antrajame kėlinyje po mano žeminimo nuleidome rankas ir nebeturėjome jėgų ir valios kautis toliau“.

Įpusėjus TOP lygos sezonui, „Vairas-Kalvis“ laimėjo visas trejas rungtynes, „Baltrex-Šiauliai“ – dvejas, „Transact Pro“ – vienerias, o „Žalgiris“ lieka be pergalių.

Lietuvoje – čempionų pergalė

Savaitgalį įvyko vienintelės rungtynės Lietuvos čempionate. Jose nugalėtojų titulą ginantys Šiaulių „Šiaulių-PRC“ regbininkai svečiuose 62:6 (27:0) nugalėjo Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipą.

„Po paskutinių rungtynių su „VRA-Tomostos“ komanda padarėme išvadas, pakeitėme kai kurių žaidėjų pozicijas ir tai pasiteisino. Žaidėme labai stabiliai visose grandyse, – sakė „Šiaulių-PRC“ treneris Vytautas Kalinauskas.

Nors šįkart pergalė buvo užtikrinta, šių metų Lietuvos pirmenybės pasižymi itin atkaklios kovomis.

„Lygos yra labai gerai paskirstytos ir mes žaidžiame savo lygyje. Kaip praėjusių metų čempionai pabandėme savo jėgas taurės varžybose su „Top“ lygos ekipomis ir pamatėme, kad ten dar mums per anksti. Dar reikia patobulėti Lietuvos čempionate. Apginti titulą šiemet bus sudėtinga, nes sistema yra vieno rato, o mes jau turime pralaimėjimą, todėl dabar teks laukti VRA klaidos, kuri kažin, ar bus. Jeigu būtume su jais žaidę taip, kaip šį savaitgalį, tuomet būtume tikrai laimėję“, – pabrėžė V. Kalinauskas.

„Geležinio vilko“ treneris Augustas Taralis pripažino, kad jo komanda varžovams neprilygo savo greičiu ir ištverme bei reikalavo žaidėjų atsakingiau ruoštis kitoms kovoms.

Lietuvos čempionate pirmauja abejas rungtynes laimėjęs Vilniaus „VRA-Tomostos“ klubas (6 tšk.). Po 4 taškus turi net keturios komandos – „Geležinis vilkas“, Kauno „Tauras-Brum Brum“, Šiaulių „Vairas-Citma“ ir „Šiauliai-PRC“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją