Pergalingą baudos smūgį 70-ą min. realizavo Donatas Vilimavičius. Jis iš viso pelnė 9 taškus. 5 taškais prie pergalės prisidėjo Maksimas Guseinovas.

„Žalgirio“ komandai 6 taškus pelnė Dainius Tamoliūnas, 5 - Kasparas Krasauskas.

„Treneris leido šiek tiek atsipalaiduoti, todėl matėsi, kad žaidėme šiek tiek prisnūdę. Kovojome tik paskutines 15-20 minučių, kai jau svilo užpakaliai. Lietus apsunkino sąlygas žaisti, bet jos abiem komandoms yra vienodos“, - sakė „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

„Šios rungtynės kaip ir nieko nelėmė, todėl buvo sunku nuteikti vyrus kovai. Leidome pažaisti mažiau rungtyniavusiems regbininkams. Rezultatą pasiekėme, nors žaidimo kokybė nebuvo pati geriausia. Išlaikėme discipliną rungtynių pabaigoje ir laimėjome“, - pridūrė „Vairo-Kalvio“ treneris Gediminas Marcišauskas.

„Žalgirio“ regbininkai prieš metus sugebėjo paskutiniame TOP lygos ture nugalėti „Vairo-Kalvio“ komandą. Šiais metais pritrūko vienos atakos.

„Rungtynės buvo sunkios. Žaidėme taškas į tašką. Stengėmės kovoti paskutinėse rungtynėse ir siekti pergalės. Trūko geresnio tarpusavio susišnekėjimo, nes daug klydome. Nepaisant to, šiais metais esame smarkiai patobulėję, beveik visose rungtynėse kovojome dėl pergalių, o ankstesniais metais nemažai rungtynių pralaimėdavome dideliais skirtumais. Dabar turime žengti dar vieną žingsnį į priekį ir ateis pergalės“, - pasakojo vienas „Žalgirio“ lyderių D. Tamoliūnas.

„Aš šypsausi, nors ir vėl nepavyko laimėti. Kiekvienose rungtynėse artėjome link pergalės. Stengėmės suburti tikrą komandą, padėti jauniems žaidėjams. Mes sugebėdavome pademonstruoti kokybišką žaidimą, bet negalėdavome laimėti rungtynių. Mus nužudydavo rungtynių pabaigos, nors iki jų ne kartą pirmavome. Reikia dirbti toliau ir stiprinti komandą“, - sakė „Žalgirio“ treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Siyabulela Mlalandle.

Kitose turo rungtynėse turėjo susitikti nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas ir Kekavos „Transact Pro“ (Latvija) ekipa, bet dėl pastarosios žaidimo Latvijos pirmenybių finale dvikova buvo atidėta.

Vairas-Kalvis“ (15 tšk.) tapo TOP lygos lyderiu, bet tik stebuklas gali neleisti „Baltrex-Šiauliams“ (12 tšk.) po paskutinio mačo pakilti į pirmą vietą ir apginti čempiono titulą. Bronzą jau anksčiau užsitikrino „Transact Pro“ (6 tšk.) komanda, o „Žalgiris“ (0 tšk.) liko ketvirtas.

Lietuvos regbio čempionate savaitgalį Kauno „Tauras-Brum Brum“ svečiuose 15:8 nugalėjo „Šiaulių-PRC“ ekipą, o Vilniaus „Geležinis vilkas“ namuose 80:17 sutriuškino Panevėžio „Klevo-PRS“ regbininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją