Šiaulių „Vairo-Jupojos“ regbininkai čempionų titulą buvo užsitikrinę jau prieš paskutinįjį turą Vilniuje. Todėl vyriausiasis klubo treneris Sigitas Kukulskis leido pasireikšti ir jaunesniems žaidėjams: „Palyginus su antruoju turu pakeičiau keturis žaidėjus, tačiau jie šiandien žaidė pogrupio rungtynėse. Jiems kol kas užtenka sužaisti ir vieną kėlinį. Su „BaltRex“ žaisti jie dar nėra pasirengę. Finale klioviausi lyderiais, kurie nenuvylė.“

Treneris džiaugėsi, kad pavyko laimėti ir trečiąjį turą, tačiau daugkartiniai čempionai šiandien ne buvo visiškai švieži: „Prieš savaitę klubui sukako 40 metų. Ir ta šventė akivaizdžiai atsiliepė, šiek tiek mažiau treniravomės ir šiandien buvo matyti, kad ne visi žaidėjai švieži.“

Lietuvos regbio-7 čempionatas jau yra rengiamas 20 metų, per šiuos metus Šiaulių „Vairas-Jupoja“ nugalėtojų taurę į viršų kėlė net 15 kartų. Keturis kartus čempionais tapo šių metų antros vietos laimėtojas Šiaulių „BaltRex“ klubas. Vieną kartą nugalėtojais tapo Kauno „Tauras-Ąžuolas“, kuris šiais metais tenkinosi bronza.

Tiesa, trečiajame ture Kauno klubas užėmė tik penktąją vietą, tačiau trečioji vieta dviejuose pirmuose turuose padėjo užsitikrinti bronzą. Trečiajame ture Vilniuje treti buvo Jurbarko „Lūšies“ klubo regbininkai.

Pasibaigus čempionatui buvo apdovanoti ir geriausi pirmenybių žaidėjai. Rezultatyviausio turnyro žaidėjo prizas atiteko Šiaulių „BaltRex“ regbininkui Vytarui Bloškiui, o naudingiausiu čempionato žaidėju išrinktas Šiaulių „Vairo-Jupojos“ žaidėjas Mantautas Vilimavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją