Startavo 19 jachtų, iš jų 8-ios ORC grupėje ir net 11-a OPEN grupėje. Pirmą kartą regatos istorijoje dalyvavo ir dvi moterų komandos, kurios varžęsi jachtomis „Basta“ ir „Venta“.

„Ekipažai varžėsi trumpose, sportiškose distancijose aplink bojas. Įtampa ir sportinis įkarštis buvo juntamas visų trijų plaukimų metu. Ir nors varžybos užtruko ne tiek ilgai, apie tris valandas, oro sąlygos ir manevrų gausa dalyvius gerokai išvargino“, – pirmąjį regatos etapą apibūdino asociacijos „Gero vėjo klubo“ prezidentas Mantas Klimantavičius.

Regatos metu neapsieita be smulkių varžybų incidentų: lūžo jachtų inventorius, trūko virvės, skendo asmeniniai buriuotojų daiktai, o jachtos „Rasa-Trygg“ įgulos narys Tomas Grigalis, neišlaikęs pusiausvyros ant denio, iškrito už laivo borto. Laimei, sportininkas kolegų buvo skubiai ištrauktas iš vandens, ir tai nesutrukdė komandai tęsti varžybų.

Tarpinėje įskaitoje po trijų plaukimų ORC grupėje užtikrintai pirmauja jachta „Vėtra“ (kapitonas Linas Baublys, 3 taškai), o antroji jachta „Pandora“ (kapitonas Tadas Žižys, 8 taškai) tik vieno taško persvara pirmauja prieš jachtą „Tigra-Eltel“ (kapitonas Darius Kašėta, 9 taškai).

OPEN grupės tarpinėje įskaitoje pirmauja jachta „Voodoo“ (kapitonas Gintaras Chomentauskas, 5 taškai), po jos rikiuojasi jachta „Mondė“ (kapitonas Liutauras Kižys, 6 taškai) ir jachta „Basta“ (kapitonas Konstantinas Kozlovas, 10 taškų).

Birželio 8 dieną rengiamas antrasis „Galvės Taurės“ etapas – jis sutaps su Trakų miesto švente. Startas numatomas 12 valandą prie centrinės Trakų krantinės, buriuotojų dar vadinamos „Paryžiumi“.

Finišas numatytas laivams įveikus distancijas, apie 16 valandą, o 18 valandą regatos nugalėtojai bus iškilmingai pasveikinti ir apdovanoti centrinėje scenoje šv. Nepomuko aikštėje.

„Miestiečiai ir miesto svečiai galės stebėti startą iš arti, klausyti renginio komentatoriaus Dariaus Gerasimavičiaus pasakojimo. Tai puiki proga net ir mažiau suprantantiems apie buriavimą iš arti pamatyti, kaip vyksta jachtų lenktynės, sužinoti pagrindinius sportinio buriavimo principus“, - teigia asociacijos „Gero vėjo klubo“ prezidentas Mantas Klimantavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)