41-erių metų atletas misijos dieną iššoks iš rekordinio 36 576 metrų aukščio. Į daugiau nei 3 kilometrų aukštį stratosferoje sportininkas pakils specialia kapsule, kuri bus pritvirtinta prie itin galingo oro baliono. Pasiekęs reikiamą aukštį, F. Baumgartneris paliks kapsulę ir leisis į sunkiausią bei pavojingiausią šuolį savo gyvenime.

F. Baumgartneris pretenduoja tapti pirmu žmogumi, be jokių papildomų techninių įrenginių aplenksiančiu garso greitį. Šis eksperimentas ypatingai svarbus tolimesnei mokslo raidai, tad sportininkui ruoštis padeda geriausi aeronautikos ekspertai.

„Red Bull Stratos“ misijos metu bus bandoma pagerinti keturis pasaulio rekordus, kurių niekam nepavyksta įveikti jau 50 metų: aukščiausią žmogaus pilotuojamo skrydžio oro balionu (36 576 metrai) rekordą, šuolio parašiutu iš didžiausio aukščio rekordą ir ilgiausiai trunkančio laisvo kritimo (maždaug 5 minutės 30 sekundžių) rekordą. F. Baumgartneris taip pat ketina tapti pirmu žmogumi, aplenkusiu garso greitį laisvo kritimo metu. Tai bus ketvirtas rekordas.

Šis šuolis nuo visatos krašto – tai žingsnis į dar neatrastą dimensiją ir nežinomybę. Komandoje besidarbuojantys technikai ir mokslininkai pastaruosius penkerius metus tobulino ir pildė įrangą bei saugumo protokolus, kad užtikrintų maksimalią eksperimento saugą.

Prieš šuolį, kuris pateks istoriją, F. Baumgartneris jau pagerino įvairius rekordus. Vienas jų - šuolis nuo vieno aukščiausių pasaulio pastatų - Pasaulio finansų centro T101 Taipėjuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją