ATP „Challenger“ serijos turnyre „Slovak Open“ nužygiavęs iki finalo R. Berankis savo kraityje dabar turi 585 taškus ir per savaitę iš 108-os vietos pakilo į 95-ą. Paskutinį kartą jis pirmame 100-tuke buvo birželio 20 dieną, kai užėmė 96 vietą.

Po pralaimėjimo „Slovak Open“ turnyro finale 6:7 (7:9), 2:6 24-erių metų Lukašui Lacko (ATP-133) R. Berankis ir jo treneris Remigijus Balžekas nebuvo nusiminę ir žvelgė į ateitį. Pateikiame jų komentarus.

R. Berankis: nuovargis jaučiasi, bet nemanau, kad jis pakiš koją Suomijoje

- Ričardai, tavo komentaras apie finalą?

- Finale viskas buvo gerai iki pat pirmo seto pabaigos. Manau, kad kai pirmame sete atsilikau 2:5, dar labiau užsivedžiau ir išlyginau rezultatą. „Tie-break‘e“ pirmavau 6:3, bet neišnaudojau savo galimybių. Manau, kad kažką galėjau kitaip padaryti ir pirmas setas būtų kitaip pasibaigęs, o ten jau nežinia kaip viskas būtų susiklostę.

Kaip apskritai vertini pasirodymą turnyre?

- Pasirodymu turnyre tikrai negalima skųstis. Pusfinalyje laimėjau, nors varžovas turėjo keturis „mačpointus“. Antrame rate taip pat išsikapsčiau iš tokios situacijos. Su Sergejumi Stachovskiu sužaidžiau gerą mačą. Antrame, trečiame, ketvirtame rate ir finale buvo sudėtingos kovos. Bet nuotaikos normalios. Ruošiamės Helsinkio turnyrui, o po to turėsime laisvą savaitę.

- Suomijoje laukia kova su trečiu pagal skirstymą Adrianu Mannarinu. Ką gali pasakyti apie šį varžovą?

- Jis yra labai greitas žaidėjas. Puola kamuolį stipriais, „plokščiais“ smūgiais. Muša į linijas. Geras žaidėjas. Žaidėme čia Bratislavoje su juo vienoje komandoje, esame žaidę ir vienas prieš kitą. Pamenu praėjusiais metais Notingemo turnyro pusfinalyje nugalėjau jį po trijų setų kovos. Adrianas mums yra gerai pažįstamas.

- Trečias turnyras iš eilės. Devyni mačai per dvi savaites. Nejauti nuovargio?

- Žinoma, nuovargis jaučiasi. Praėjusiame turnyre po sužaisto pusfinalio iškart atvykome čia. Pavyko nukeliauti iki finalo ir dabar važiuojame į kitą turnyrą. Jaučiasi šioks toks nuovargis, bet nemanau, kad jis gali pakišti koją Suomijoje. Viskas gerai.

R. Bažekas: mes tikrai nežiūrime į varžovų sąrašus

- Kaip vertinate auklėtinio pasirodymą Slovakijoje vykusiame turnyre?

Turnyras iš tikrųjų yra labai nusisekęs. Ir ne tik dėl to, kad Ričardas žaidė finale, bet dėl to, kad viso turnyro metu demonstravo labai gerą žaidimą. Parodė tikras kovotojo savybes ir tuo džiaugiuosi labiausiai. O finalas, kaip dažnai ir būna, ne pats įdomiausias. Noriu pasakyti, kad jis visą save atidavė pusfinalyje, ketvirtfinalis buvo labai sunkus. Finale truputėlį pritrūko jėgų. Todėl ir padavimas ne taip gerai sekėsi. Iniciatyvos nelabai turėjome.

- Pirmo seto pratęsimas buvo dramatiškas ir baigėsi jis apmaudžiai...

- Taip, kai rezultatas yra 6:3 ir tavo padavimai, privalai laimėti „tie-break‘ą“. Pasitaikė kelios šiurkštokos klaidos prie tinklo, kamuoliukas skriejo į užribį ir viskas. Tiesiog nepasisekė. Lukašas Lacko taip pat kelis kamuolius sužaidė sėkmingai. Nebuvo paprasta, jis geras žaidėjas, todėl reikia viską padaryti maksimaliai. Bet ta klaida žaidžiant iš oro prie tinklo buvo lemtinga. Bet mes tikrai nedramatizuojame. Ir aukščiausio lygio žaidėjai pralaimėti tokiose situacijoje. Mes turime kur tobulėti, žinome ką turime pataisyti ir ateityje bus lengviau.

- Dabar keliaujate į Suomiją. Helsinkyje dalyvaujančių žaidėjų sąrašas palieka gerą įspūdį. Panašu, kad ten kovoti bus dar sudėtingiau?

- Ir čia tie patys žaidėjai buvo, ir ten tie patys žaidėjai. Čia su kiekvienu nuo pirmo rato reikia žaisti ir ten nuo pirmo rato su visais reikia žaisti. Mes tikrai nežiūrime į tuos sąrašus ar dar ką nors. Išeini ir turi žaisti. Visi tokie patys žmonės ir nori laimėti.

- Kaip manote, ar pakaks laiko atgauti jėgas Ričardui iki Helsinkio turnyro pradžios?

- Matysime. Žiūrint, kada mus „pastatys“ žaisti. Pirmadienį vakare tik būsime Helsinkyje. Jeigu reikės žaisti antradienį, bus tikrai sunku. Nusiuntėme prašymą, kad žaisti statytų trečiadienį. Žiūrėsim, ką jie nuspręs.

Tuo metu L. Grigelis su 248 taškais iš 196-os pozicijos smuktelėjo į 200-ąją.

27-erių metų Gvidas Sabeckis (2 taškai) yra 1367-as o 19-metis Dovydas Šakinis su 1 tašku - 1866-as.

Reitingo lyderiu liko serbas Novakas Djokovičius (13 475 taškai), antras žengia ispanas Rafaelis Nadalis (9 375 taškų), trečias - škotas Andy Murray'us (7 380 taškų), o ketvirtas - šveicaras Roger Federeris (6 670 taškai).

ATP reitingas (vieta, ankstesnė vieta, tenisininkas, šalis, taškai):

1. (1) Novakas Djokovičius (Serbija) - 13475 taškai
2. (2) Rafael Nadal (Ispanija) - 9375
3. (3) Andy Murray (D. Britanija) - 7380
4. (4) Roger Federer (Šveicarija) - 6670
5. (5) David Ferrer (Ispanija) - 4480
6. (6) Jo-Wilfried Tsonga (Prancūzija) 3535
7. (7) Tomaš Berdych (Čekija) - 3300
8. (8) Mardy Fish (JAV) - 2965
9. (9) Janko Tipsarevič (Serbija) 2395
10. (10) Nicolas Almagro (Ispanija) - 2380
...
95. (108) Ričardas Berankis (Lietuva) - 585
...
200. (195) Laurynas Grigelis (Lietuva) - 248
...
1367. (1353) Gvidas Sabeckis (Lietuva) - 2
...
1866. (1840) Dovydas Šakinis (Lietuva) - 1.

Šią savaitę R. Berankis dalyvaus 106,5 tūkst. eurų prizinio fondo ATP „Challenger“ serijos turnyre „IPP Open“ Suomijos sostinėje Helsinkyje. Varžybas, kuriose gins nugalėtojo titulą, R. Berankis pradės dvikova su trečiu numeriu skirstytu 23-ejų metų prancūzu Adrianu Mannarino (ATP-82).

Šios poros nugalėtojas antrame rate varžysis arba su 24-erių metų turku Marseliu Ilhanu (ATP-113), arba su 23-ejų metų estu Jurgenu Zoppu (ATP-150).

R. Berankis per savo karjerą yra laimėjęs du ATP „Challenger“ serijos turnyrus - Helsinkio „IPP Open“, Suomijoje, ir Notingemo „Aegon Trophy“, Didžiojoje Britanijoje (abu - 2010 metais).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją