„Revanšu esu labai patenkintas, nes laukiau jo nuo dvylikos metų“, – po akistatos sakė 21-erių R. Berankis (125 vieta ATP reitinge), kuris su metais jaunesniu savo oponentu (ATP-198) iki šiol tik kartą buvo susitikęs Lietuvos jaunių čempionate – tąsyk pranašesnis buvo L. Grigelis.

„Renginys pavyko, mums patiems žaisti buvo labai smagu“, – tęsė R. Berankis.

„Ne tik žiūrovams, bet ir mums patiems buvo linksma. Tikiuosi, kad ir aš turėsiu progą kitam revanšui“, – kalbėjo L. Grigelis.

Abu tenisininkai visiškai neseniai pradėjo pasiruošimą naujam sezonui, ir tai ypač buvo juntama mačo pradžioje, kuomet oponentai žaidė atsargiai. Tačiau pirmajam setui artėjant prie pabaigos du geriausi šalies žaidėjai įsismagino.

L. Grigelis „pokštelėjo“ keletą neatremiamų eisų, R. Berankis gudriai kyštelėjo raketę pro nugarą, atmušdamas kamuoliuką netikėta trajektorija, ir apstulbino varžovą po ilgo spurto ištraukdamas, regis, jau pralaimėtą kamuoliuką.

„Nors mačas ir buvo draugiškas, bet žaidėme namuose, todėl spaudimas iš pradžių buvo jaučiamas“, – neslėpė L. Grigelis, žaidęs pirmą parodomąjį mačą savo gyvenime.

„Vyrai savo geriausio žaidimo nepademonstravo, bet tai natūralu, nes tikras pasiruošimas sezonui dar net neprasidėjo. Vis dėlto įdomių momentų ir žaidimo atkarpų buvo“, – svarstė R. Berankio treneris Remigijus Balžekas.

Tuo tarpu L. Grigelį treniruojantis italas Giuseppe Menga tikino esantis labai patenkintas maču, kadangi jo tėvynėje parodomosios tenisininkų dvikovos esą nėra taip gerai organizuojamos.

Akistatos nugalėtojui R. Berankiui atiteko 10 tūkst. litų premija, L. Grigelis tenkinosi 5 tūkst. litų, bet po mačo tenisininkai žadėjo pasidalinti prizinį fondą per pusę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją