Šį kartą 25-erių panevėžietis laimėjo 400 m plaukimą laisvuoju stiliumi, nors dėl savo paties klaidos pergalės vos neišleido iš rankų.

Užtikrintai pirmavęs lietuvis susipainiojo ir liovėsi plaukti palietęs sienelę po 350 metrų. Visgi, išgirdęs komandos draugų raginimus, jis laiku susivokė ir pratęsė plaukimą, sugebėdamas finišuoti pirmas.

D. Rapšys distanciją užbaigė per 3 min. 40,83 sek., tačiau tik 0,10 sek. greičiau, nei antroje vietoje likęs amerikietis Zane'as Grothe iš „DC Trident“. Prieš keistą incidentą lietuvis varžovą lenkė daugiau nei 5 sek.

Nepaisant visko, D. Rapšys savo komandai iškovojo 10 įskaitinių taškų. Po pirmosios 7-ojo etapo dienos būtent „Energy Standart“ su 300 taškų užima pirmąją vietą.

Pažymėtina, kad plaukimą tiesioginiame eteryje komentavę Rusijos televizijos komentatoriai D. Rapšiui turėjo pastabų dėl akivaizdžios necenzūrinės rusiškos leksikos vartojimo.

„Lietuviui nereikėtų keiktis, ypač rusiškai. Lietuvių vaikinams to daryti tiesiog nedera“, – teigė jie, vertindami kiek sutrikusio ir piktoko D. Rapšio reakcijas po finišo.

Plaukimuose ketvirtadienį dalyvavo ir dar du tai pačiai komandai atstovaujantys lietuviai. Andrius Šidlauskas varžybas pradėjo vyrų 200 m krūtine rungtimi, kurioje distanciją įveikęs per 2 min. 7,06 sek. užėmė 5-ą vietą ir savo komandai pelnė 4 įskaitinius taškus. 200 m kompleksiniame plaukime A. Šidlauskas buvo 8-as (1.59,34) ir taškų nepelnė.

Tuo metu Simonas Bilis 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje finišavo septintas (21,77 sek.) ir taip pat liko be įskaitinių taškų, Jis taip pat dalyvavo vyrų estafetėje 4x100 m laisvuoju stiliumi, komandai padėjo užimti antrąją vietą ir iškovoti 14 įskaitinių taškų, o savo atkarpą įveikė per 47,71 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)