Ketvirtadienį rytinėje Gvangdžu (Pietų Korėja) vykstančio pasaulio čempionato plaukimų sesijoje L. King kėlė bangas tiek baseine, tiek greta jo.

22-ejų amerikietė įniršo dėl jai skirtos diskvalifikacijos, užvėrusios kelią į 200 m plaukimo krūtine rungties pusfinalį.

Išlipusi iš vandens L. King iš karto nuėjo prie teisėjų stalo, tačiau grįždama į rūbinę tik traukė pečiais.

„Jie man nepasakė, kas buvo blogai“, – piktinosi viena JAV rinktinės žvaigždžių.

Plaukikė su JAV delegacijos atstovais pasinaudojo galimybe per pusvalandį nuo varžybų pateikti oficialų protestą.

Vėliau paaiškėjo, jog L. King buvo nubausta dėl neteisingai atlikto posūkio: teisėjų nuomone, ji nepalietė sienelės abiem rankomis vienu metu, kaip reikalauja taisyklės.

Amerikietės protestas buvo atmestas, tačiau situaciją iki vakarinės ketvirtadienio sesijos pradžios dar išnagrinės Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) apeliacinė komisija.


Lygiai tokia pati procedūra antradienį buvo taikoma ir D. Rapšio atveju, tačiau bergždžiai.

Primename, kad Lietuvos rinktinės lyderis laimėjo 200 m plaukimo laisvu stiliumi finalą, bet buvo diskvalifikuotas dėl judesio prieš pat starto signalą.

Lietuvos delegacijos protestas taip pat buvo atmestas. FINA apeliacinė komisija papildomai apsvarstė lietuvių skundą dėl triukšmo baseino tribūnose starto metu, bet rezultatų nekeitė.

Diskvalifikavus D. Rapšį, čempionu paskelbtas kinas Sun Yangas.

Savo ruožtu, L. King Gvangdžu jau triumfavo 100 m distancijoje, įveikusi pagrindinę varžovę iš Rusijos Juliją Jefimovą. Jos dar laukia 50 m nuotolis, kuriame amerikietė taip pat gins nugalėtojos titulą.

Lilly King (dešinėje), Julija Jefimova

200 m rungtis nėra L. King „arkliukas“, tačiau penkiskart pasaulio ir dukart olimpinė čempionė realiai pretendavo į apdovanojimą, kadangi prieš pirmenybes jos geriausias sezono rezultatas buvo trečias pasaulyje.

Prieš dvejus metus Budapešte (Vengrija) L. King šioje distancijoje užėmė ketvirtą vietą.

Primename, kad atrankos varžybose Kotryna Teterevkova distanciją įveikė per 2 min. 29,93 sek. ir užėmė 22-ą vietą tarp 34 dalyvių. Identišką poziciją 17-metė pasaulio čempionato debiutantė, šalies rinktinėje pakeitusi iš didžiojo sporto pasitraukusią R. Meilutytę, užėmė ir perpus trumpesniame nuotolyje.

Norint patekti į pusfinalį, jai reikėjo būti 5,40 sek. greitesne.

Čempionės titulą ginanti J. Jefimova kartu su kanadiete Kelsey Lauren Wog ketvirtadienį atrankoje pasidalino penkta vieta (2 min. 25,01 sek.).

Greičiausia atrankoje šįkart buvo Sydney Pickrem iš Kanados (2 min. 24,53 sek.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)