Čempionate varžysis 9 ekipos: Vilniaus HC „Vilnius“ ir VHC „Šviesa“, Kauno „Granitas-Karys“ ir „Ąžuolas-KTU“, Klaipėdos „Dragūnas“, Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“, į lygą sugrįžęs Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifas“, Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ir Utenos HC „Utena“. Lygą paliko Varėnos „Ūla“.

Tarp lygos lyderių įvyko kelios žaidėjų rokiruotės.

Kauno „Granitą-Karį“ papildė iš Alytaus „Varsos-Stronglaso“ perėjęs Irmantas Asakevičius, taip pat šią komandą paliko ir į HC „Vilnius“ perėjo ilgametis žaidėjas Vaidas Drevinskas.

HC „Vilnius“, be V. Drevinsko, pasipildė ir į komandą grįžusiu Martynu Žala.

Vilniaus VHC „Šviesa“ pasistiprino buvusiu Klaipėdos „Dragūno“ žaidėju Šarūnu Ugianskiu ir HC „Vilnius“ žaidėju Karoliu Antonovičiumi. Jis kartu su jau „Šviesos“ komandoje esančiu bendravardžiu Karoliu Antanavičiumi gali tapti nauju galvos skausmu rungtynių sekretoriatui dėl panašių pavardžių.

Klaipėdos „Dragūnas“ sezoną pradės ženkliai atsinaujinęs. Komandą paliko vartininkas Benas Vaicekauskas, žaidėjai Šarūnas Ugianskis, Laurynas Palevičius, tačiau prisijungė ukrainietis Maksim Voluvach, iš Islandijos grįžęs Karolis Stropus ir iš Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ perėjęs Deivydas Virbauskas.

Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifas“ po pertraukos startuoja su iš Vilniaus HC „Vilnius“ perėjusiu Pauliumi Linkevičiumi ir iš Kauno „Granitą-Karį“ palikusiu Mindaugu Barzdeniu.

Lygos direktorius Tadas Jansonas sako, kad komandos atsinaujino ir, ko gero, sustiprėjo, tad galima tikėtis intriguojančio čempionato.

„Šiemet rankinio lyga startuoja gerokai pasikeitusi. Visas komandas papildė nauji žaidėjai, dalis jų pakeitė klubus ar grįžo į ankstesnes komandas. Manau, kad sezonas bus labai įdomus ir intriguojantis. Džiaugiuosi į lygą sugrįžusiu Panevėžio „Grifu“. Žinoma, gaila, kad iš čempionato pasitraukė Varėnos „Ūla“, tačiau laukiame tiek jos, tiek Pasvalio ekipos grįžtant į lygą kitais metais. Svarbiausia – žiūrovams įdomus ir įtraukiantis rankinis, o žaidėjams linkiu kuo mažiau traumų“ – prieš čempionato startą linkėjo T. Jansonas.

Jau šeštadienį, rugsėjo 22 d., čempionatą pradės 8 komandos.

Panevėžyje 13 val. susitiks vietos „Grifas“ ir Vilniaus „Šviesa“, Utenoje 13 val. HC „Utena“ bandys mesti iššūkį Kauno „Granitui-Kariui“, Šiauliuose 14 val. „SM Dubysa-Gubernija“ stos prieš Kauno „Ąžuolą-KTU“, Vilniuje 14 val. aikštelės šeimininkai HC „Vilnius“ priims Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkus.

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pirmąsias čempionato rungtynes žais kitą savaitę, trečiadienį, su Panevėžio „Grifo“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)