Pusfinalio serijoje „Šviesa“ po dramatiškos kovos eliminavo Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandą. Pirmose rungtynėse Alytuje prireikė ne tik dviejų pratęsimų, bet ir baudinių serijos. Antrose rungtynėse vilniečiai namuose susitikimo pabaigoje išplėšė pergalę 33:31 (15:17) ir laimėjo seriją 2:0.

„Šviesa“ rungtynių pradžioje spurtavo 6:2, tačiau netrukus alytiškiai išlygino rezultatą 6:6. Per visą susitikimą lygus rezultatas buvo net devyniolika kartų, o pirmaujanti komanda keitėsi net devynis kartus. Lemiamą persvarą „Šviesa“ įgijo tik pačioje rungtynių pabaigoje.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 9 įvarčius pelnęs Karolis Bliuvas, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Tadas Rasakevičius, Eimantas Sinkevičius ir Mantas Urvikis. Alytaus komandos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo Viliaus Juozaičio pelnyti 12 įvarčių, po 5 įvarčius įmetė Tadas Stankevičius ir Arminas Stankūnas.

„Lietuvoje yra trys komandos, kurios taip gadina nervus treneriams. Tai Lietuvos krepšinio rinktinė, Kauno „Žalgiris“ ir „Šviesa“, – po pergalė juokavo „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius. – Pirmose rungtynėse iš mūsų pusės trūko fizinės kovos ir prieš antrąsias rungtynes kalbėjome, kad turime būti agresyvesni. Rungtynes pradėjome gerai, bet po to sustojome. Pasipylė psichologijos nulemtos klaidos. Gerai, kad antrame kėlinyje parodėme charakterį, vėl laikėmės plano, žaidėme greitai ir pabaigoje gelbėjo vartininkas Giedrius Morkūnas. Tikėjomės pergalės, nes labai nenorėjome grįžti į Alytų. Didelis ačiū ne tik žaidėjams, bet ir mūsų fanams, kurie sukūrė neįtikėtiną atmosferą salėje.“

„Abi komandos buvo vertos vietos finale. Deja, nervų kartą laimėjo varžovai, – komentavo „Varsos-Stronglaso“ treneris Egidijus Petkevičius. – Iki pergalės trūko smulkmenų. Pirmose pusfinalio rungtynėse buvo net kelios situacijos, kai galėjome užsitikrinti pergalę. Rungtynėse Vilniuje padarėme keletą nedovanotinų klaidų, o „Šviesa“ yra patyrusi komanda, kuri tokiomis klaidomis pasinaudoja. Dėl traumų turėjome trumpesnį atsarginių žaidėjų suolelį, labiau pavargome, o varžovai turėjo didesnę rotaciją ir tai lėmė mažas detales ir mažesnį klaidų skaičių.“

„Šviesos“ rankininkai į finalą pateko jau penktą kartą iš eilės. Vilniečių varžovas „Dragūnas“ į finalą grįžo pirmą kartą nuo 2019 metų. Iki tol Klaipėdos klubas 2010-2019 m. laikotarpyje Lietuvos čempionu tapo net devynis kartus.

Pusfinalio serijoje „Dragūnas“ abu kartus pranoko praėjusio sezono vicečempioną Kauno „Granitą-Karį“. Antrose pusfinalio rungtynėse uostamiesčio komanda laikinojoje sostinėje laimėjo rezultatu 31:24 (17:13).

„Dragūną“ į priekį vedė 9 įvarčius surinkęs Gytis Šmantauskas, Laurynas Simonavičius įmetė 5 įvarčius, po 4 – Mykolas Lapiniauskas ir ukrainietis Danilas Plakhotinas. Kauno ekipai Modestas Štarolis pelnė 7 įvarčius, Matas Jurkevičius – 6, Manvydas Lazauskas – 5.

„Pergalė nebuvo lengva, kaip gali atrodyti iš šono. Būnant šalia aikštelės net jauti atkaklios kovos kvapą. Nemažą indėlį įdėjo mūsų vartininkas. Antrame kėlinyje jis neleido varžovams pasiekti persilaužimo rungtynėse. Disciplinuotai žaidė visa komanda. Kaip treneris džiaugiuosi, kad žaidėjai vykdė nurodymus, kuriuos davėme treniruotėse, vaizdo peržiūrose ir varžovų analizėse. Po pertraukos patekome į finalą ir tuo labai džiaugiamės. Nukrito akmuo nuo krūtinės ir dabar ruošimės lemiamoms finalo kovoms“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Buvome silpnesni tam tikrose pozicijose. Trūko geresnio vartininko darbo. Žaidėjams trūko paprasčiausių situacijų įvertinimo, bendros atsakomybės ir bendro supratimo kur mes žaidžiam. Kai kam gal atrodė, kad tai paprastos rungtynėse, o ne kova dėl kelialapio į finalą. Šiandien neturime pakankamai resursų, kad galėtume pasipriešinti „Dragūnui“. Varžovai buvo labiau verti kelialapio į finalą“, – sakė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

Lietuvos rankinio lygos finalo serija iki trijų pergalių prasidės gegužės 13 d. Namų aikštelės pranašumą turės reguliariojo sezono nugalėtojai „Dragūno“ rankininkai. Dėl bronzos medalių „Varsa-Stronglasas“ ir „Granitas-Karys“ kovos serijoje iki dviejų pergalių.