„Haukar“ pralaimėjo pirmąsias dvejas finalo rungtynes, tačiau vėliau sugebėjo atsitiesti ir išlyginti serijos rezultatą.

„Lemiamas rungtynes geriau pradėjo varžovai. Jie mums pasiūlė itin aktyvią gynybą ir dėl to strigome puolime. Kai kurie mūsų žaidėjai galbūt nesusitvarkė su jauduliu ir dėl per didelio noro tiesiog perdegė. Nors nedemonstravome gero žaidimo, tačiau visas rungtynes neleidome varžovams per daug nutolti. Gaila, kad to neužteko ir aukso medalius iškovojo varžovai. Nepaisant lemiamo pralaimėjimo, džiaugiamės, kad buvo puiki finalo serija“, – komentavo M. Pranckevičius.

Reguliariajame sezone tik aštuntą vietą užėmę ir į atkrintamąsias varžybas vos patekę „Haukar“ rankininkai ketvirtfinalyje 2-0 nuvainikavo čempiono titulą praradusį reguliariojo sezono nugalėtoją Reikjaviko „Valur“. Pusfinalyje „Haukar“ po ataklios kovos 3-2 laimėjo seriją prieš Mosfelsbairo „Afturelding“.

„Sezono pradžia komandai buvo nesėkminga, apie tokius rezultatus galėjome tik pasvajoti. Tačiau įsibėgėjus sezonui pradėjome žaisti daug geriau ir tai pridėjo papildomo pasitikėjimo savo jėgomis. Pasiekėme abu svarbiausius lygos finalus – čempionato ir taurės turnyro. Gaila, kad abu pralaimėjome. Tačiau ir sidabro medaliai klubui yra labai svarbūs“, – sakė M. Pranckevičius.

Praėjusį sezoną Vilniaus „Šviesos“ gretose Lietuvos čempionu tapęs M. Pranckevičius su „Haukar“ buvo pasirašęs metų kontraktą ir jam pasibaigus palieka Hafnarfjorduro komandą.

„Pirmas sezonas užsienio klube buvo labai permainingas. Sezono pradžioje buvau pagrindinis komandos vartininkas. Tačiau po traumos grįžus kitam vartininkui, mano žaidimo laikas sumažėjo. Nedaug jo gavau ir finalo serijoje. Tačiau neblogai išnaudojau gautas minutes ir kiek galėjau, tiek padėjau komandai. Visą sezoną vertinu neblogai. Džiaugiuosi pirmą kartą paragavęs legionieriaus duonos. Įgijau neįkainojamos patirties ir motyvacijos žaisti dar aukštesniame lygyje“, – teigė 25-erių rankininkas.

Vokietijoje – naudingas A. Malašinsko žaidimas

Vokietijos rankinio čempionate pergalę iškovojo „Melsungen“ komanda su Aidenu Malašinsku. „Melsungen“ rankininkai namuose 26:23 įveikė „Goppingen“ septynetą. A. Malašinskas rungtynes pradėjo starto sudėtyje ir prie pergalės pridėjo 3 įvarčius bei 2 rezultatyvius perdavimus.

„Džiaugiuosi iškovota pergale ir savo žaidimu. Po kelerių rungtynių serijos, kai aikštėje pasirodžiau tik epizodiškai, šįkart treneris patikėjo vietą starto sudėtyje. Pavyko sužaisti gerą pirmą kėlinį ir iki pertraukos įgijome nemažą persvarą. Pavyko ir pačiam pelnyti įvarčių, ir perdavimais prisidėti prie komandos draugų įvarčių. Toks ir yra pagrindinis įžaidėjo uždavinys“, – sakė A. Malašinskas.

Po pergalės „Melsungen“ pakilo į 10-ą vietą. Sekmadienį vyks dar vienas Vokietijos čempionato turas, kuriame „Melsungen“ svečiuose susitiks su „Wetzlar“, o „Stuttgart“ komanda, kurioje rungtyniauja Jonas Truchanovičius, namuose žais su „Gummerbach“.

Ispanijos čempionatą lietuvių komanda baigė pralaimėjimu čempionei

Paskutiniame Ispanijos čempionato ture Leono „Ademar“ komanda, kurioje žaidžia Deividas ir Gabrielius Virbauskai, svečiuose susitiko su čempionės titulą jau anksčiau užsitikrinusia „Barcelona“. Lietuvių komandai nepavyko tapti pirmąja ekipa, šį sezoną atėmusia taškų iš čempionų. „Barcelona“ laimėjo 43:30 ir čempionatą baigė iškovojusi visas 30 pergalių.

D. Virbauskas pelnė 3 įvarčius, G. Virbauskas įvarčiais nepasižymėjo.

Tai buvo paskutinės brolių Virbauskų rungtynės septintą vietą Ispanijos lygoje užimančio „Ademar“ klubo gretose. Pasibaigus sezonui lietuviai palieka „Ademar“.

„Klubas ėmėsi permainų ir atsisveikino su septyniais žaidėjais. Jau artimiausiu metu turėčiau padėti parašą ant naujo kontrakto, bet kol kas negaliu atskleisti naujo klubo pavadinimo, – teigė du sezonus „Ademar“ komandoje rungtyniavęs G. Virbauskas. – Pasibaigęs sezonas nenusisekė nei man asmeniškai, nei visai komandai. Neįvykdėme tikslų ir nepavyko iškovoti kelialapio į Europos lygą. Beveik pusę sezono buvau iškritęs dėl įvairių traumų ir mažai laiko buvau optimalios sportinės formos. Traumos persekiojo visą komandą, todėl man teko žaisti skirtingose pozicijose – dešiniam pusiau krašte, kairiam pusiau krašte ir netgi linijoje.“

„Komandai sezonas buvo prastas. Nepasiekėme iškeltų tikslų. Banguotas sezonas buvo ir man pačiam. Buvo neblogų atkarpų, kai kuriose rungtynėse būdavau tarp rezultatyviausių komandos žaidėjų. Bet buvo ir prastesnių ruožų. Dabar vyksta derybos su nauju klubu ir tikiuosi artimiausiu metu padėti parašą ant naujos sutarties“, – sakė „Ademar“ klube nuo 2022 m. kovo rungtyniavęs D. Virbauskas.

Ispanijos čempionate D. Virbauskas sužaidė visas 30 rungtynių, per jas pelnė 83 įvarčius ir atliko 52 rezultatyvius perdavimus. G. Virbauskas per 19 rungtynių pelnė 27 įvarčius ir atliko 31 rezultatyvų perdavimą.

Prancūzijos čempionate – rezultatyvus L.Simėno žaidimas

Prancūzijos čempionato priešpaskutiniame ture rezultatyviai žaidęs Lukas Simėnas neišgelbėjo „Istres“ komandos nuo pralaimėjimo. Dėl išlikimo aukščiausioje lygoje kovojantys „Istres“ rankininkai svečiuose 32:37 pralaimėjo „Toulouse“ ekipai.

L. Simėnas pelnė 4 įvarčius ir savo komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą.

„Istres“ užima priešpaskutinę 15-ą vietą. Norint išlikti lygoje, „Istres“ paskutiniame ture kitą antradienį reikia namuose nugalėti penktą vietą užimančią „Nimes“ ekipą ir laukti palankių rezultatų konkurentų rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją