Didžiosios taurės turnyro ketvirtfinalyje granitiečiai 27:23 (12:12) bei 25:30 (14:16) nusileido Kauno „Lūšies“ komandai ir nepateko į pusfinalį.

Šalies pirmenybes Kauno rankininkai pradėjo pergale 39:25 (19:13) prieš Šiaulių „Universitetą“. Nugalėtojams po 7 įvarčius pelnė Robertas Švedas ir Mindaugas Tarcijonas, 6 – Vilius Juozaitis, 5 – Povilas Babarskas.

Praėjusį sezoną „Granitas-Karys“ pelnė Lietuvos čempionato bronzos medalius.

Vieni tarp kaimynų

„Granitas-Karys“ – vienintelė Lietuvos komanda, šiemet dalyvaujanti Baltijos lygos čempionate. Anksčiau šiose varžybose žaidė 3-4 mūsų šalies ekipos.

„Stebiuosi, kad likome vieni tarp latvių, estų, baltarusių ir rusų. Ši lyga – galimybė grūdinti jaunimą, pamatyti, kaip progresuoja kaimynai, pasimokyti iš jų – juk praėjusį pavasarį jie paliko lietuvius be apdovanojimų“, - sakė „Kauno dienai“ granitiečių vyriausiasis treneris V.Novickis.

Kauno rankininkai pirmajame Baltijos lygos varžybų ture rungtyniavo su Minsko ekipomis: 35:31 (15:15) įveikė ASK, 29:28 (14:15) – „Arkatron“ ir 24:26 (15:12) pralaimėjo „Viktorija Regia“. Mūsiškių gretose rezultatyviu žaidimu išsiskyrė Aidenas Malašinskas, P.Babarskas, Tomas Kraucevičius, R.Švedas, M.Tarcijonas.

Baltijos lygoje taip pat kovoja „HC Brest“ (Baltarusija), „HC Kehra“, „Serviti“ ir „Chocolate Boys“ (visos trys – Estija), Rygos ASK/AB.LV ir „Tenax“ (abi – Latvija) ir Sankt Peterburgo „Neva“ (Rusija).

Vyks į Indiją

EHF „Iššūkio taurės“ turnyrą kauniečiai pradės nuo trečiojo etapo, o 4-osiose pasaulio karinių pajėgų sporto žaidynėse Indijoje varžysis su rinktinėmis iš 11 šalių.

„Mūsų komandos branduolys, palyginti su praėjusiu sezonu, beveik nepasikeitė. Gretas papildė A.Malašinskas iš „Lūšies“ bei jauni perspektyvūs Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) auklėtiniai P.Babarskas, A.Balčiūnas ir K.Dainys.

Indijoje vyksiančioms žaidynėms į ekipą pakviesime Vilniaus „VPU Šviesos-Savanorio“ žaidėją E.Lipinską.

Manau, kad užteks jėgų iki intensyvaus sezono pabaigos. Jei rankininkas daug treniruosis, bet mažai rungtyniaus, jis prisiaugins raumenų, bet kaip žaidėjas netobulės“, - teigė V.Novickis.