Šio žaidimo paslapčių mokys du treneriai – daugkartinis įvairių amžiaus grupių Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas ir Lietuvos rinktinės narys Ramūnas Stapušaitis bei Sevilijos universiteto rakečių sporto magistras Jesusas Rodriguezas.

Į badmintono akademijos užduotus klausimus atsakė treneris ir žaidėjas R. Stapušaitis.

- Ar norint išmokti žaisti badmintoną, yra amžiaus riba?

- Tikrai ne. Badmintono treniruotės gali būti sunkios ir lengvos, atsižvelgiant į paties žmogaus pasirinkimą. Todėl galite pradėti žaisti nuo mažens, kai tik pajėgiate užsimoti rakete, ar būdami tokio amžiaus, kai nebegalite lakstyti aikštelėje. Treniruočių krūvius, žaidimo tempą reguliuoja pats žaidėjas, tad net ir žmogus, turėjęs rimtų traumų, gali nebijodamas treniruotis. Be abejo, svarbu tinkamo lygio treniruočių partneriai.

- Badmintono entuziastų pastebimai daugėja. Kodėl šis žaidimas toks patrauklus žmonėms?

- Badmintono klubai yra badmintono bendruomenės. Klube per žaidimų vakarus yra galimybė susipažinti su naujais žmonėmis ir sutikti senų bičiulių. Klubo nariai kartu mini svarbiausias metų šventes, narių gimtadienius. Organizuojami smagūs vidaus turnyrai. Tuo pačiu badmintonas – labai geras užsiėmimas gerai fizinei būklei palaikyti. Žaidžiant badmintoną, svarbu bėgti, šokinėti ir palaikyti greitą judėjimo tempą. Tai padidina lankstumą bei greitį. Nuolat atliekami judesiai kojomis, sėdmenimis, rankomis, pečiais, nugara, pilvu. Tai vysto viso kūno ištvermę ir jėgą. Taip pat gerinami refleksai, koordinacija, stabilumas.

- Ar treniruojantis svarbu dalyvauti varžybose?

- Varžybos yra tai, ko tikriausiai laukia visi badmintonininkai. Į turnyrą susirenka daug panašaus lygio žaidėjų ir nė vienas nenori pasiduoti. Aikštelėse tvyro įtampa, visi kaunasi dėl kiekvieno taško, o už aikštelės ribų draugiškai dalijasi įspūdžiais. Tai ne tik smagus ir sportiškas laiko praleidimo būdas bei jėgų pasitikrinimas, bet ir labai svarbus aspektas norint tobulėti.

Ar sunku pradėti ir išmokti žaisti badmintoną?

- Vienas pagrindinių dalykų, kodėl žmonės renkasi badmintoną, yra tai, kad žaisti galima pradėti jau nuo pirmos treniruotės. Be abejo, kad žaistum aukštu lygiu, reikia įdėti nemažai pastangų. Tai nėra tik paprastas žaidimas, nes jis susideda iš daugybės elementų. Žaidžiant badmintoną labai svarbi ištvermė, greitis, staigumas, fizinis pasirengimas ir reakcija. Žaidimo metu visada turi būti susikaupęs ir neprarasti koncentracijos.

Mėgėjams badmintonas yra smagus žaidimas ir nuo jo lengvai galima tapti priklausomu. Nuostabus jausmas išmokti naujų triukų ar technikos ir pademonstruoti juos badmintono aikštelėje draugams ar varžovams.

- Kaip pats pradėjote žaisti badmintoną?

- Badmintoną žaidžiu nuo 8-erių metų. Prieš tai išbandžiau daug sporto šakų: futbolą, krepšinį, rankinį, lengvąją atletiką. Tačiau po keleto savaičių susidomėjimas pradingdavo. Matydamas kaip sesuo (geriausia Lietuvos žaidėja, olimpietė Akvilė Stapušaitytė) žaidžia varžybose, susidomėjau badmintonu ir tai pastūmėjo mane išbandyti šią sporto šaką. Pradėjęs treniruotis, labai troškau tobulėti bei nugalėti vyresnius ar seniau besitreniruojančius žaidėjus. Tapau, tarsi, priklausomas nuo badmintono. Nepraleisdavau nei vienos treniruotės. Pradėjau dalyvauti varžybose ir po metų ar kelių prasidėjo laimėjimai. Deja, dėl traumos žaidėjo karjerą teko nutraukti. Dabar mano pagrindinis tikslas – perduoti šio smagaus žaidimo paslaptis kitiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)