Aštuntame kilometre griuvo keturi iš aštuonių JAV ekipos narių, tarp jų ir lietuvis. Laimei, griuvę dviratininkai rimtų traumų išvengė.

R. Navardauskas informavo, kad jis ketvirtadienį tęs lenktynes.

Nuo etapą laimėjusios BMC komandos lietuvio atstovaujama „Cannondale“ ekipa atsiliko daugiau nei 2 minutėmis. Tai reiškia, jog amerikiečių komandai teks perskirstyti planus ir užduotis dviratininkams. Prieš startą garsiai buvo kalbama apie norus kovoti dėl pergalės bendroje įskaitoje.

Komandos naujokui kolumbiečiui Rigobertui Uranui ir praėjusį sezoną atsiskleidusiam italui Davide Formolo buvo patikėta siekti aukščiausių tikslų. Dviejų minučių deficitas privers komandos sporto direktorius iš naujo peržiūrėti siekius šiose lenktynėse.

Skamba kiek paradoksaliai, bet sudužusios „Cannondale“ viltys kovoti dėl pergalės bendroje lenktynių įskaitoje, suteikia kur kas didesnius šansus R. Navardauskui grumtis dėl pergalės pavieniuose etapuose.

Lietuviui ir kitiems jo komandos draugams nebereikės tiek rūpintis R. Uranu ir D. Formolo. Atsiveria kelias į etapų „medžioklę“ pavienėmis atakomis. Šioje srityje „Cannondale“ gretose lietuvis yra vienas iš geriausių. Jei R. Navardauskui bus tinkamas trasos reljefas ir jei leis fizinės galimybės, galima bus išvysti lietuvio ataką kuriame nors iš likusių 6 etapų.

Komandų atskiro starto lenktynės prastai susiklostė dar kelioms ekipoms, planavusioms taip pat kovoti dėl prizinių vietų bendroje įskaitoje. „Lampre–Merida“ su Diego Ullisi priešakyje uždirbo 1 min ir 26 sek. deficitą, o „Katiuša“ su Joaquinu Rodriguezu jau turi 59 sekundžių atsilikimą nuo lyderių.

Pirmas „Tirreno Adriatico“ lenktynių etapas kur kas sėkmingiau susiklostė kitam lietuviui Artūrui Kaspučiui. Jis šiose lenktynėse vadovauja prancūzų komandai „Ag2r La Mondiale“. Atskiro starto lenktynėse lietuvio komanda užėmė 13–ą vietą ir nuo BMC atsiliko 50 sekundžių. Toks deficitas ne tragedija komandos lyderiams Domenico Pozzovivo ir Jeanui–Christophe‘ui Peraud, kurie laiko deficitą bandys sumažinti kalnų etapuose.

Beje trečiadienį vyko ir trečias ParyžiusNica lenktynių etapas. Deja, Prancūzijos kalnuose ir priekalnėse ėmė stipriai snigti ir varžybos buvo nutrauktos. Lenktynių ketvirtas etapas - ketvirtadienį. Šiose lenktynėse varžosi Ignatas Konovalovas (FDJ komanda) ir Evaldas Šiškevičius („Delko Marseille Provance KTM“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)