Lietuvei kelią į viršūnę padėjęs surasti anglas treniravo ir Beną Proudą, kurio 50 m plaukimo krūtine Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės rekordas laikosi jau 10 metų.

25-erių metų trenerio patirtį turintis J. Ruddas laukia, kada galės panaudoti ją naujame darbe.

„Vadovauti savo šalies rinktinei per svarbias varžybas yra labai maloni privilegija. Būti Anglijos rinktinės dalimi yra labai savotiška, kadangi visada teko dalyvauti su Jungtinės Karalystės vėliava. Mano darbas bus nuo dabar iki kitos vasaros rasti visas įmanomas priemones padėti anglų atletams sukurti pasaulinės klasės pasirodymus kitais metais Glazge“, - žiniasklaidai kalbėjo naujas Anglijos plaukikų treneris.

Anglijos rinktinė dalyvauja tik Britų Sandraugos plaukimo turnyruose ir panašiuose neoficialiuose renginiuose. Europos, pasaulio čempionatuose ar olimpinėse žaidynėse, Anglijos plaukikai atstovauja Jungtinei Karalystei.

Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas teigė apie J. Ruddo paskyrimą Anglijos rinktinės vyr. treneriu sužinojęs tik iš sportas.info.

„Bet manau, reikia pasidžiaugti, kad J. Ruddas gavo pripažinimą savo šalyje. Aš tikiuosi, kad mūsų sutarties su juo sąlygos nesikeis. Jei kas nors keistųsi, J. Ruddas būtų mus įspėjęs. Turime pasirašę sutartį, pagal kurią jis dirba mūsų rinktinės vyriausioje trenerio asistentu, o jo svarbiausias darbas - ruošti Rūtą 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Iki žaidynių ir galioja ta mūsų sutartis“, - kalbėjo M. Špokas.