Lietuvei ne varžybų metu ir vėl teko duoti testą Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA). Toks patikrinimas – jau ketvirtas per šešias savaites.

Būtent tokie dažni dopingo kontrolierių vizitai privertė socialiniame tinkle kiek nusistebėti ir plaukikės trenerį Joną Ruddą, kuris net uždavė retorinį klausimą: „Ar nebūtų puiku, jei visi atletai būtų tikrinami vienodai?“

Po paskutinio tokio patikrinimo J. Ruddas brūkštelėjo: „Ir dar kartą. Kraujas ir šlapimas. Jokių priedų ar konservantų. 100 procentų grynas ir sveikas plaukimas...“, – brūkštelėjo jis.

Panašia žinute J. Ruddas pasidalino ir kovo pabaigoje, kai pas R. Meilutytę dopingo kontrolė užsuko itin anksti ryte. Visgi treneris šią informaciją pateikė labai pozityvia gaida – anot jo, kiekvienas dopingo testas – žingsnis link švaresnio sporto.

„Jau 7 valandą ryto mes toliau palaikome švarų plaukimą ir atsižvelgiame į WADA taisykles. Kuo dažniau esame tikrinami, tuo sportas yra švaresnis. Tai mūsų darbo dalis“, – tada skelbė J. Ruddas.

Verta pažymėti, kad dopingo kontrolės patikra R. Meilutytei – toli gražu ne retenybė, tačiau dažniausiai sportininkė yra tikrinama varžybų metu.

„Rūtą per metus dėl dopingo vartojimo tikrina daugiau nei 25 kartus. Visuomet kas nors iš antidopingo agentūrų prisistato ir ne varžybų metu. Vykstant varžyboms testų būna dar daugiau – kartais net kasdien“, – kiek anksčiau yra pasakojęs J. Ruddas.

„Rūta man sakė, kad niekada nevartojo meldoniumo. Ji apskritai labai atsargiai žiūri į viską, kas pagaminta laboratorijoje. Ji – labai normali ir sveika mergina, jai visiškai pakanka energijos, gaunamos iš įprasto maisto. Jai nereikia meldoniumo, ji pasistiprina tuo, ką valgote jūs ir aš“, – DELFI neseniai užtikrino treneris.

Primename, kad visai neseniai antrą kartą dėl dopingo vartojimo įkliuvo viena pagrindinių R. Meilutytės varžovių 23-ejų metų rusė Julija Jefimova, kurios karjera dabar pakibo ant plauko.

Jei WADA griežtai laikysis savo reglamento. Rusei gresia aštuonerių metų diskvalifikacija, o nustačius sunkinančių aplinkybių J. Jefimova gali būti pašalinta iš sporto visam gyvenimui. Veikiausiai abu variantai vienodai reikštų jos karjeros pabaigą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)