Atletė į baseiną įšoko dar su sveiku kostiumu, o išnėrus jame, ties sėdmenimis, žiojėjo nykščio dydžio skylė. Skylės plaukiko kostiume reiškia daugiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Technologijų amžiuje smulkiausios detalės gali lemti svarbias sekundžių dalis.

Jų, panašu, R. Meilutytei nepritrūko ir savo konkurentes ji paliko už nugaros beveik sekunde. Nė viena kita plaukikė neperžengė 30 sekundžių ribos. R. Meilutytė teigė, kad įdėjo beveik visas jėgas šiame plaukime ir yra patenkinta savo rezultatu.

Savo pagrindines konkurentes kovoje dėl aukso Rūta aplenkė beveik sekunde. Antrą vietą pusfinalyje užėmė Švedijos plaukikė Jennie Johansson (30,74 sek.). Trečia liko vokietė Dorothea Brandt (30,83 sek.), ketvirta - olandė Moniek Nijhuis (30,98 sek.).

Pirmoji vieta ir rekordas mažai ką nustebino, bet jos atsisakymas plaukti 50 m laisvuoju stiliumi padėjo klaustukų. Ryte atrankos plaukime parodžiusi 15-ą rezultatą ir patekusi į pusfinalį, ji jame nepasirodė.

„Mes net neplanavome jame plaukti. Tiesiog norėjau pasibandyti šioje rungtyje, šiame sezone neteko pagerinti savo rezultato. Neplanavome net ir patekę į pusfinalį plaukti toliau. 50 m plaukimas krūtine yra prioritetinis“, — sakė sportininkė.

Berlyno velodromo, kuriame laikinai įrengtas 50 ilgio baseinas, palubėje plevėsavo ir trispalvės. Čia R. Meilutytės palaikyti atvyko jos broliai ir tėvas.

„Pastebėjau juos prieš startą. Smagu, kad jie čia atėjo ir palaikė. Manau, kad padėjo man“, — sakė R. Meilutytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)