Ji 0,34 sek. pagerino nuo 2009-ųjų amerikietei Rebecai Soni priklausiusį geriausią rezultatą. Finale J. Jefimova buvo antra (1 min. 3,53 sek.).

R. Meilutytei priklauso ir šios rungties pasaulio rekordas olimpiniame 50 m baseine - 1 min. 4,35 sek.

Lietuvos plaukikė į Maskvą atvyko išsigydžiusi dar šią savaitę ją kamavusį peršalimą, taip pat sportininkę persekiojo nedidelės traumos.

Prieš kelionę į Maskvą lietuvės treneris anglas J. Ruddas sakė: „Maskvoje nė vienas sportininkas nebus geriausios formos, nes tik dabar pradeda rimčiau treniruotis po atostogų, bet startas ten leis įgyti patirties ir suteiks galimybę pamatyti kitus plaukikus, pasivaržyti su jais. R. Meilutytės treniruotės dabar yra paprastos, ji grįžta į įprastas vėžes. Iki kitos vasaros dar daug laiko. Todėl šiuo metu nesitikiu nieko ypatinga.“

Bet Lietuvos plaukimo princesė paaiškino, kodėl plaukė greičiau, nei tikėjosi pati ir treneris.

„Nesitikėjau pasiekti jokių rekordų. Rimtai treniruotis pradėjau tik prieš tris savaites ir esu toli nuo geriausios savo formos. Bet kiekviena akistata su J. Jefimova verčia mane maksimaliai susikaupti. Man patinka su ja varžytis ir rodyti viską, ką galiu, visos distancijos metu. Šeštadienio rekordas - geriausias to įrodymas“, - po finišo sakė R. Meilutytė.

Dar du aukso medalius lietuvė iškovojo sekmadienį. Ji triumfavo 50 m krūtine ir 100 m kompleksinio plaukimo rungčių finaluose. 50 m krūtine distancijoje ji vėl įveikė J. Jefimovą (kuri buvo diskvalifikuota) bei pagerino Europos rekordą. 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje Rūta pagerino Lietuvos rekordą.