Čempionatą R. Meilutytė pradėjo pernelyg nesiplėšydama R. Meilutytė, bet paskutinėje savo rungtyje šiemet parodė ką gali, nors plaukimas peteliške nėra jos stipriausia rungtis. Čempionė sakė, kad būtent ši rungtis viena iš labiausiai įsiminusių viso čempionato metu, kuriame ji iškovojo penkis aukso medalius.

„Na, atidaviau visas jėgas. Nelabai moku plaukti šiuo stiliumi, tai manau, kad labai geras rezultatas“, – sakė rekordininkė.

Rekordas pasiektas Anykščiuose puikiai reziumuoja visą, labai sėkmingą, R. Meilutytės sezoną.

„Manau metus užbaigiau ant geros bangos ir neturiu nė vieno nusivylimo. Labai smagu užbaigti tokius sunkius metus tokiais gerais rezultatais“ – sakė pasaulio bei Europos rekordininkė.

R. Meilutytė čempionato metu šiltai palaikė kitus Lietuvos plaukikus bei pasidžiaugė visų, ne tik savo pasiektais, rezultatais.

„Visi pasiekę rekordus pasirodė labai puikiai. Ypač tie, su kuriais grįžome iš pasaulio čempionato ir dar šiek tiek jautėme nuovargį. Iš viso, labai daug žmonių gerai „suplaukė“, tai rodo, kad Lietuvos plaukimas gerėja“, – teigė plaukikė.

Galingai čempionate atrodė ir Giedrius Titenis. Jis dukart per dieną įveikė čempionato rekordą 50 metrų plaukimo krūtine rungtyje, bet iki nacionalinio rekordo jam trūko vos kelių šimtųjų sekundės dalių. Nepaisant to, po varžybų G. Titenio veidas nerodė didelio nusivylimo.

„Visi čempionatai šiemet buvo smagūs, šis irgi“, – šypsojosi plaukikas.

Plaukikas teigė atidavęs visas jėgas paskutiniame plaukime, o dar geresnį rezultatą parodyti galėjo sutrukdyti nuovargis po Europos čempionato.

„Europos čempionate buvome geriau pasiruošę, bet tai, kad po jo praėjus tik savaitei pavyko pakartoti ar pagerinti rezultatus, manau, labai geras pasiekimas“, – sakė plaukikas.

Dar vieną šalies rekordą pasiekė ir Jūratė Ščerbinskaitė. Trečiąją čempionato dieną ji 200 metrų laisvuoju stiliumi įveikė per 1.59.901 minutės. Diena prieš tai ji tos pačios rungties rekordą pasiekė ir 400 metrų distancijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)