Finale Londono olimpinė čempionė distanciją įveikė per 1 min. 5,20 sek. Lyginant su rytinėmis atrankos varžybomis, 19-metė kaunietė greitį išaugino net 4,62 sek.

Antroje vietoje likusi Agnė Šeleikaitė atsiliko daugiau nei 5 sek. – 1:10,89. Trečią vietą užėmė viešnia iš Baltarusijos Julija Lemke (1:11,13)

R. Meilutytei tebepriklauso pasaulio rekordas (1:02,36), pasiektas 2013 metais Maskvoje (Rusija).

Lietuvė paskutinį savo titulą buvo iškovojusi dar praėjusią gegužę, kuomet Londone (Didžioji Britanija) triumfavo Europos čempionate ilgame (50 m) baseine.

Šeštadienį Anykščiuose R. Meilutytė dar turėtų startuoti perpus trumpesnėje distancijoje bei 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje.

Primename, kad R. Meilutytė varžybose nedalyvavo nuo rugpjūtį vykusių Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kuriose liko septinta. Sportininkė nusprendė pailsėti ir laiką skyrė kelionėms bei laisvalaikiui su artimaisiais.

Plaukikė išsiskyrė su šešerius metus Plimute ją treniravusiu britu Jonu Ruddu, bet naujo specialisto ir gyvenamosios vietos dar nepasirinko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)