Tarp dviejuose pusfinalio plaukimuose dalyvavusių 16 sportininkių mūsiškė vienintelė „išplaukė iš 30 sekundžių“. R. Meilutytės laikas – 29,98 sek.

Antrą rezultatą užfiksavo 23-ejų rusė Julija Jefimova (30,14 sek.), trečią – 28-erių amerikietė Jessica Hardy (30,25 sek.).

„Esu patenkinta laiku. Aišku, norėjau plaukti šiek tiek greičiau nei ryte, bet vis tiek greičiau nei 30 sekundžių – geras rezultatas“, – LRT televizijai pasakojo R. Meilutytė.

Anot lietuvės šioje distancijoje strategijos kurti nėra prasmės – ji tiesiog per trumpa. Svarbiausia atiduoti visas jėgas – tą ji žada padaryti ir sekmadienį 17.39 val. Lietuvos laiku vyksiančiame finale.

„Tikiuosi geriausio. Atiduosiu visas jėgas ir stengsiuosi, kad kiekviena detalė būtų atlikta puikiai. 50 metrų yra labai staigi distancija – visko gali būti, bet stengsiuosi viską atlikti kuo geriau ir viskas“, – į priekį ramiai žvelgė R. Meilutytė.

Atrankoje lietuvės užfiksuotas laikas buvo dar įspūdingesnis – 29,74 sek. – tai geriausias sezono rezultatas pasaulyje.

R. Meilutytė savo kraityje šiose planetos pirmenybėse jau turi vieną medalį. Lietuvos „auksinė žuvelė“ dvigubai ilgesnėje distancijoje pasidabino sidabru, į priekį praleidusi tik po 16-os mėnesių diskvalifikacijos į varžybas sugrįžusią J. Jefimovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (796)