„Rūta žiūri labai teigiamai, tačiau galutinai atsakymo neturime, bet neabejoju, kad ji bus neabejinga šioms varžyboms ir sužavėta, jeigu galės būti ambasadorė“, – kalbėjo A. Kupčinskas.

Jo teigimu, pamatyti Lietuvos olimpinę čempionę žaidynių atidaryme ypač pageidavo žaidynių organizatoriai.

Savivaldybės Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjo pavaduotojos Linos Duobaitės teigimu, R.Meilutytės atvejis yra išskirtinis šių žaidynių kontekste.

„R. Meilutytės atvejis šių žaidynių istorijoje yra unikalus, nes tas vaikas, kuris dalyvavo šiose žaidynėse, pasiekė tokias sportines aukštumas“, – sakė L. Duobaitė.

2010 metais Bahreine esančiame Manamos mieste vykusiose vaik7 žaidynėse tuo metu 13-metė R. Meilutytė iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrą – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

Pasak L. Duobaitės, dėl R. Meilutytės žinomumo Lietuvos plaukikams, gruodžio pradžioje dalyvavusiems žaidynėse Australijoje, buvo sunku atsiginti norinčiųjų turėtų Lietuvos spalvomis puoštą plaukimo kepurėlę.

Gruodžio pradžioje Australijoje vykusiose žaidynėse dalyvavo 15 Kauno sportininkų, taip pat miestui buvo suteikta teisė 2017 metais rengti šias žaidynes.

Pasak A. Kupčinsko, Kaune surengtos vaikų žaidynės ne tik išgarsins miestą, į kurį atvyks apie 2 tūkst. sportininkų iš viso pasaulio, bet ir atneš naudos vietos verslui.

„Tėvai norės atvažiuoti ir stebėti varžybas. Į Australiją nuvykti nėra taip paprasta, nors kai kurie tėvai ir iš Lietuvos organizavosi. Tačiau tėvai vyksta patys. Kadangi (žaidynės – BNS) bus Kaune, nemažai bus ir turistų. Krepšinyje yra 12 komandų, padauginame dar iš 12 – pačių sportininkų susidaro keli šimtai. Čia vien vaikų daugiau kaip 2 tūkst.“, – kalbėjo meras.

Jo teigimu, Kauno sporto infrastruktūra buvo įvertinta labai palankiai, tačiau miestui dar yra kur patobulėti. Didžiausias išlaidas sudarys sportininkų apgyvendinimas, maitinimas ir logistika.

Kauno sportininkai iš žaidynių Australijoje parsivežė 14 medalių: du aukso, aštuonis sidabro ir keturis bronzos.

Nuo 1968 metų rengiamos Tarptautinės vaikų žaidynės kasmet vyksta vis kitame pasaulio mieste. Pastaraisiais metais jos vyko tokiuose miestuose kaip Atėnai (Graikija), San Franciskas (JAV), Reikjavikas (Islandija) ar Bankokas (Tailandas).

Tarptautinės vaikų žaidynėse dalyvauja nuo 1,5 tūkst iki 2 tūkst. sportininkų. Iki 16 metų amžiaus sportininkai paprastai varžosi 6-10 skirtingų sporto šakų varžybose.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)