DELFI skaitytojams - renginio fotoalbumas.

R. Meilutytė žavėjosi vaikų ir jų tėvų stiprybe kovojant su liga

Labai nuoširdžiai su vaikais bendravusi tituluota sportininkė vaikams ir jų tėveliams papasakojo apie tai, kaip ji pradėjo sportuoti ir pirmą kartą įšokusi į baseiną vos nenuskendo. Vaikai klausinėjo ne tik apie sportą – kaip Rūta jautėsi laimėjusi aukso medalį Londono olimpiadoje, bet ir kada ryte keliasi, ar valgo košę per pusryčius, ar patinka valgyti saldžius pyragus ir ką veikia laisvalaikiu.

„Man tai kitokia patirtis. Buvo labai smagu bendrauti su vaikais, labai susidraugavau su jais. Labai smagu, kad suteikiau jiems gerų emocijų, o jie man“, - vaikų ir jų tėvų stiprybe kovojant su liga žavėjosi R. Meilutytė.

Vaikai apžiūrėjo R. Meilutytė neseniai iškovotus aukso ir sidabro medalius pasaulio čempionate Dohoje (Kataras) bei iš olimpinės čempionės dovanų gavo „Hummel“ marškinėlius su Rūtos linkėjimais.

„Noriu jiems palinkėti likti stipriems. Jie tiesiog nuostabūs, pasakiški vaikai. Norisi palinkėti jiems sveikatos ir nuolat šypsotis“, - prieš artėjančias gražiausias metų šventes linkėjo R. Meilutytė.

Garsių Lietuvos sportininkų apsilankymus pas vėžiu sergančius vaikus inicijuoja Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ kartu su onkologinių ligų prevencijai skirta interneto svetaine „Įveikligą.lt“ ir paramos ir labdaros fondu „Mamų unija“.

Anksčiau sergančius vaikus lankė dukart olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna, Londono olimpiados prizininkas imtynininkas Aleksandras Kazakevičius ir kiti žinomi šalies sportininkai.

„Dažnai akcentuojama, kad sportininkai – geriausi Lietuvos ambasadoriai užsienyje. Bet pirmiausia, jie yra ryškiausios žvaigždės mūsų šalyje ir nuoširdžiausi geradariai gimtinėje. Todėl skatiname tokias akcijas Lietuvoje ir norime, kad garsių sportininkų apsilankymai ligoninėse padėtų sveikti tiems, kuriems šiuo metu labiausiai reikia visų mūsų pagalbos ir palaikymo“, - sako sporto žurnalistas Tautvydas Vencevičius.

Vėžiu sergančius vaikus aplankiusi R. Meilutytė ketina dar aktyviau įsitraukti į labdaringą veiklą, kuo užsiima jos vardo labdaros ir paramos fondas. Artimiausias fondo renginys – sekmadienį Kaune vyksiančios šeimų plaukimo varžybos.

R. Meilutytė nuo ketvirtadienio (gruodžio 18 d.) dalyvaus Lietuvos plaukimo trumpame (25 metrų baseine) čempionate, kuris tris dienas vyks Anykščiuose. Savaitgalį (gruodžio 21 d.) kaunietės jau laukia jos vardo Labdaros fondo rengiamos tradicinės šeimų varžybos Kaune.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)