R. Meilutytė be problemų pateko į 100 metrų kompleksinio plaukimo finalą, keturis kartus baseiną įveikusi per 1 min., 7 sekundes ir 59 šimtąsias. Sportininkė nuo savo pasiekto šalies rekordo atsiliko per dešimt sekundžių ir pirmąją vietą atrankoje užleido Giedrei Grigonytei (1:06:69), tačiau dėl to nesuko sau galvos.

„Tiesiog nesistengiau. Kadangi šiuo metu labai nesitreniruoju, šios varžybos tik jėgų patikrinimas“, – sakė sportininkė.

Nors tai ir treniruočių pobūdžio varžybos, R. Meilutytė, panašu, pasiruošusi skinti Lietuvos čempionatų rekordus, nors į tai didžiausio dėmesio ir neakcentuoja.

Lietuvos rekordas nebuvo mano tikslas. Labiausiai norėjau nuplaukti greičiau nei Europos čempionate, bet buvau lėtesnė viena dešimtąja. Vis tiek tai visai geras rezultatas“, – kalbėjo plaukikė.

R. Meilutytė Lietuvos čempionate jau tapo 50 metrų plaukimo krūtine čempione, bet jos laukia dar keturios distancijos –200 m nugara, 100 m kompleksiniu stiliumi, 50 m laisvuoju stiliumi ir 50 m peteliške.

Paprastam žmogui toks įtemptas grafikas gal ir būtų per sunkus, bet R. Meilutytė teigė nematanti jokios problemos.

R. Meilutytė tikino nejaučianti spaudimo ir dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių jos pagrindinės konkurentės baseine rusės Julijos Jefimovos drąsių komentarų.

„Nelabai domiuosi šia istorija ir nežinau, kaip kas ten. Rezultatai turi patys kalbėti už save, o ne kažkokie pasisakymai spaudoje. Stengiuosi nekreipti dėmesio į tai“, – paklausta, ką mano apie tokias varžovės kalbas teigė Lietuvos sportininkė.

Nors po plaukimų nuotraukose ir transliacijose varžovės atrodo draugiškai – apsikabina ir pasveikina vieną kitą, bet šiltų santykių nėra kasdieniniame gyvenime. R. Meilutytė tik baseine susitinka su ruse.

„Čia jau jos reikalas, ką ji sako ir ką rašo spauda. Su Julija susitinkame tik per varžybas, o tarp kitų plaukikių turiu labai gerų draugių iš visų pasaulio šalių. Iš jų nesu girdėjusi jokių komentarų ar replikų“, – sakė sportininkė.

Penktadienį, antrąją Lietuvos čempionato dienąn R. Meilutytės dar laukia trys plaukimai – 100 metrų kompleksiniu būdu finalas, preliminarus 50 m laisvuoju stiliumi plaukimas. Ir, neabejojama, šios rungties finalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (497)