Pati R. Meilutytė tikino, kad planas buvo įvykdytas tik pusiau, nepavyko visko padaryti taip, kaip buvo planuota. Koją plaukikei pakišo netikėtas apsinuodijimas. Plaukikė Brazilijoje atstovavo ne Lietuvai, bet D. Britanijai. Vis dėlto, jos teigimu, išgyventi dėl to nereikia.

„Nebuvo nei vėliavos, nei himno. Tai buvo labai kukli apdovanojimo ceremonija. Aš atstovavau Anglijos mokyklų rinktinei. Aš atstovavau Anglijai kaip šaliai, bet tuo pačiu, aišku, ir savo mokyklai. Nereikia išsigąsti“, - ramino R. Meilutytė, leisdama suprasti, kad nepakeis savo pozicijos ir visada didžiuosiuose sporto renginiuose atstovaus Lietuvai.

„Niekas neatėjo ir nepasakė man, ar tu nori pasikeisti pilietybę. Tokių pasiūlymų nesu gavusi ir net negalvoju apie naują pilietybę“, - laidoje „Aktualioji valanda“ tikino plaukikė.

Vėl varžysis su J. Jefimova

Kitą savaitę Danijoje vyks Europos čempionatas, kur R. Meilutytė plauks trumpame baseine.

„Gal pavyks plaukti geriau nei Maskvoje. Dabar mano pasiruošimas, palyginus koks buvo prieš Maskvą, yra daug geresnis“, - savo lūkesčiais dalijosi jaunoji plaukikė.

R. Meilutytė neatmetė galimybės, kad šiame čempionate vėl bus galima išvysti jos ir rusės Julijos Jefimovos dvikovą.

„Manau, man pačiai bus labai įdomu startuoti ir varžytis su ja. Ji pagerino pasaulio 50 m plaukimo rekordą. Žiūrėsime, gal pavyks jį perimti“, - kalbėjo pašnekovė.

Naujas etapas plaukikės gyvenime

Šiemet R. Meilutytė prieš didžiąsias metų šventes kaip ir kasmet grįš į Lietuvą, bet ne tik ilsėtis. Jaunoji plaukikė jau dabar kviečia šeimas į R. Meilutytės taurės varžybas.

„Tai bus varžybos skirtos šeimoms, bus estafetės laimėti taurei. Norime suburti šeimas kaip komandas ir kad šis renginys taptų tradicija. Tuomet galbūt daugiau vaikų išmoktų plaukti“, - apie rengiamą akciją pasakojo plaukikė.

„Mes irgi dalyvausime varžybose, bet nesivaržysime finaluose“, - į vedėjo klausimą, ar Meilučių šeima dalyvaus rengiamoje akcijoje, atsakė Rūta.