Antradienį vyksiančiame finale (19.17 val.) plaukimo naujienų portalai, vis dėlto, prognozuoja R. Meilutytės pergalę, tačiau nėra tikri, ar ji gali įveikti savo amžiną varžovę ir sekmadienį vyksiančiame 50 metrų rungties finale.

Šiuo metu Lietuvos plaukikė neabejotinai rodo puikius rezultatus. Ar priverstinė pertrauka nuo varžybų padės J. Jefimovai pagerinti savo ankstesnius rezultatus ir laimėti auksą, ar vis dėl to pranašumą išsaugos R. Meilutytė?

Abi sportininkės yra neabejotinos savo rungčių lyderės ir garantuoti vienos ar kitos pergalę yra beveik neįmanoma. Aišku tik tiek, kad jos yra viena kitos vertos pagrindinės varžovės siekiant čempionės titulo ir J. Jefimovos sugrįžimas į baseiną žada ypatingai įdomias ir daug emocijų keliančias kovas.

Pasak J. Jefimovos, pasaulio čempionatui ji yra pasiruošusi puikiai ir žada demonstruoti įspūdingus rezultatus. Praeityje šioms dviems plaukikėms besivaržant būdavo galima stebėti kvapą gniaužiančias kovas, kuriose viena ar kita laimėdavo išties nedidele persvara. Tiek 2012 metų olimpinėse žaidynėse, tiek 2013 metų Europos plaukimo čempionate R. Meilutytė aplenkė J. Jefimovą 100 metrų krūtine plaukime, o J. Jefimova įveikdavo R. Meilutytę – 50 metrų distancijoje.

Jaunoji Lietuvos plaukikė teigia, kad pirmenybėms ji yra pasiruošusi gerai ir jaučiasi visiškai rami. Prieš pasaulio čempionatą R. Meilutytė intensyviai treniravosi ir gerino savo rezultatus net keliose skirtingose plaukimo rungtyse, ir pagerino net kelis anksčiau J. Jefimovos pasiektus rekordus. Sporto varžybų prognozuotojai spėja, kad J. Jefimova bus stipresnė 50 metrų plaukime, o R. Meilutytė nugalės 100 metrų distancijoje, - skelbiama „TonyBet Media“ pranešime.

Vos spėjusi grįžti po diskvalifikacijos Rusijos plaukikė jau susižėrė keletą aukso medalių gimtojoje šalyje vykusiose varžybose ir žada nesustoti Kazanėje. Tiesa, su R. Meilutyte jos rungsis tik 50 ir 100 metrų plaukimo krūtine rungtyse, nes lietuvė 200 metrų plaukime nedalyvaus.

Šešioliktas pasaulio plaukimo čempionatas šįmet vyksta Kazanėje, Rusijoje liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis.

R. Meilutytė jau ruošiasi ir 2016 metų olimpinėms žaidynėms vyksiančiomis Rio de Žaneire, Brazilijoje, o šis FINA čempionatas yra vienas iš kvalifikacinių renginių, kuriame parodyti rezultatai gali leisti keliauti į artėjančias Rio žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)