Daugkartinis Lietuvos bokso čempionatų nugalėtojas bei prizininkas neslėpė džiaugsmo sėkmingai besiklostančia karjera ir vis dažniau pagalvoja apie aukštesnio kalibro mūšius.

- Kaip jautiesi iškovojęs antrą pergalę iš tiek pat susitikimų
profesionaliame ringe?

- Pelnydamas antrą pergalę jaučiuosi labai gerai, tikrai džiaugsiuosi pats už save. Visada svajojau tapti profesionaliu kovotoju, sėkmingai šturmuojančiu sunkaus svorio kategorijoje.

- Kuo ypatinga buvo ši kova?

- Ši kova buvo ypatinga tuo, kad teko išbandyti naują boksavimosi stilių. Galiu tvirtai pasakyti, kad tai pasiteisino, jaučiausi kur kas geriau, nei pirmoje kovoje.

- Papasakok plačiau apie tai.

- Priešingai, nei daugelis sunkiasvorių, mes taikome greito kovos tempo metodus. Šlifuojame smūgių kombinacijas, stengiamės vikriau judėti kojomis. Galiu pasakyti, kad ringe judu taip greitai, kaip vidutinio svorio kategorijos atletai.

- Kiek laiko ruošeisi šiam susitikimui su Latvijos kovotoju?

- Pasiruošimas vyko du mėnesius, o paskutines tris savaites turėjau galimybę sparinguotis su pasaulinio lygio boksininku Dereku Čisora. Anglas taip pat ruošiesi kovai, kuri įvyko savaite ankščiau, nei manoji. Jis taip pat laimėjo, tad manau, kad sparingai išėjo į naudą abiems.

- Kuriame klube Anglijoje tave galima išvysti liejant prakaitą?

Sportuoju „VK Gym“ bokso salėje, kuri yra Bognor Regis mieste, taip pat dažnai atvažiuoju į Londono „TKO Gym“, kuriame ir pradėjau savo profesionalaus boksininko karjerą.

- Kas tave šiuo metu treniruoja?

- Mano dabartinis treneris ir kartu labai geras draugas yra Johnas Murray. Tai pakankamai jaunas specialistas, kurio treniruočių sistemos jau užderėjo pirmuosius vaisius. Johno atsidavimas šiam amplua – išties stebina britų bokso bendruomenę. Man tai didžiulė garbė.

- Kada planuojama tavo kita dvikova profesionaliame ringe?

- Kiek teko girdėti, kalba vyksta apie rugsėjo mėnesį, bet patvirtinti to pats negaliu. Mano vadybininkas Johnny Eamsas spalio mėnesį taip pat planuoja didelį bokso šou Dubajuje, tad galimybių pasirodyti neturėtų pritrūkti.

- Artimiausi tikslai profesionaliame ringe?

- Nesu linkęs pernelyg atvirauti apie tai, nes bijau prisišnekėti (šypsosi). Galiu pasakyti, kad besiruošdamas kovoms, atiduodu visas savo jėgas. Mane supa talentingi sparingo partneriai, esu labai jaunas, tad į ateitį žvelgiu su optimizmu. Sieksiu geriausių rezultatų ir kaip pats mėgstu sakyti – mažais žingsneliais, bet į priekį!

- Dėkui už pokalbį ir sėkmės sporte!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)