Šį kartą pranašesnis buvo A. Joshua, kuriam pergalė po 12 raundų kovos atiteko vienbalsiu visų teisėjų sprendimu 118:110, 118:110 ir 119:109.

A. Joshua jau pirmame raunde prakirto A. Ruizui antakį ir, nors Andy pagirtinai tęsė kovą, ringe visgi dominavo britas. Jis kontroliavo atstumą, o, jei tik pajausdavo pavojų, pakeisdavo savo dislokaciją.

Tiesa, kelių gerų atakų neišvengė ir jis: antrame raunde A. Ruizas jam atsilygino ir taip pat prakirto antakį, tačiau skirtingai nei varžovui, britui pavyko sustabdyti kraujavimą ir tęsti kovą be jokių didesnių pasekmių.

A. Ruizas dvikovai artėjant į pabaigą kelis kartus demonstratyviai kvietė A. Joshuą nevengti kovos ir susigrumti vidury ringo, tačiau jausdamas, kad turi įgijęs pranašumą, Anthony šioms provokacijoms nepasidavė.


Tai buvo kova net dėl keturių organizacijų čempiono diržų: WBA (Pasaulio bokso asociacijos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos), WBO (Pasaulio bokso organizacijos) ir IBO (Tarptautinės bokso organizacijos).

Visus titulus gynė JAV gimęs meksikietiško kraujo turintis A. Ruizas, kuris pernai birželį šiuos diržus atėmė būtent iš A. Joshua. Tada Niujorke amerikietis kovą laimėjo techniniu nokautu septintajame raunde po to, kai ketvirtą kartą pasiuntė savo varžovą į nokdauną. Tai buvo didelė sensacija, nes ryškiu favoritu buvo laikomas britas, nes yra net 10 cm aukštesnis bei turi gerokai ilgesnes rankas.

188 cm A. Ruizas profesionalų ringe suklupo tik antrą kartą. Prieš tai 2016-ųjų gruodį jis apylygėje kovoje nusileido Naujosios Zelandijos sportininkui Josephui Parkeriui, kuriam tuomet atiteko WBO čempiono vardas.

198 cm ūgio A. Joshuai ankstesnis pralaimėjimas A. Ruizui buvo pirmoji nesėkmė profesionalo karjeroje. Dabar Didžiosios Britanijos atleto sąskaitoje – 23 pergalės (net 21 nokautas) ir vienas pralaimėjimas. A. Joshua yra 2012 metų Londono olimpinių žaidynių čempionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)