Į priekį kanadiečiai pabėgo jau pirmajame rungtynių kėlinyje. Nors pirmieji įvartį įmušė JAV ledo ritulininkai (5 min. pasižymėjo Ryanas McDonaghas), į tai Kanada atsakė dviem Matto Duchene (6 ir 13 min.) bei Corey Perry (7 min.) įvarčiais.

Antrajame kėlinyje dar vieną įvartį kanadiečiams įmušė Patrice‘as Bergeronas (29 min.), o rezultatą kiek sušvelninti JAV komandai pavyko tik pačioje trečiojo kėlinio pabaigoje, kuomet pasižymėjo T. J. Oshie (58 min.).

Po šios pergalės Kanada su 4 taškais pakilo į pirmąją A grupės vietą. Dėl grupės nugalėtojų vardų paskutiniame ture kanadiečiai kausis su taip pat 4 taškus turinčia Europos rinktine.

Trečioje pozicijoje žengia Čekija (1 taškas), o amerikiečiai yra paskutiniai, ketvirti (0 taškų).

„Mes žaidėme blogai, nepakako energijos. Tors talento nestokojame, pasyviu žaidimu abiejose pralaimėtose rungtynėse nubaudėme patys save“, – apgailestavo pralaimėjusiųjų treneris Johnas Tortorella.

Tuo metu B grupės rungtynėse Švedija 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pranoko Suomijos ledo ritulininkus. Įvarčius pelnė Antonas Stralmanas (30 min.) ir Loui Erikssonas (60 min.).

Švedija su 4 taškais užsitikrino vietą pusfinalyje. Po 2 taškus turi Rusijos ir JAV U-23 rinktinės, o Suomija taškų kol kas nepelnė.

Į prestižinių varžybų pusfinalį pateks po dvi geriausias grupių komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)