Apie teigiamus A mėginio tyrimo rezultatus IBU informavo ir Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC). Mėginiai buvo paimti praėjusių metų pabaigoje ne varžybų metu - tarpušvenčiu. Nepranešama, kokių draudžiamų medžiagų rado dopingo kontrolieriai.

„Der Spiegel“ primena, jog rimtų dopingo skandalų biatlone nebūta jau seniai. Paskutinį sykį garsiai nuskambėjo trijų rusų - Albinos Achatovos, Jekaterinos Jurjevos ir Dmitrijaus Jarošenkos - pavardės. Visų jų kraujyje 2008 metais rasta eritropoetino.

Agentūra DPA praneša, kad įtarimai vartojus dopingą krenta ir ant vyrų, ir ant moterų biatlono šeimos atstovų.

Dopingo vartojimu įtariamas Lietuvos biatlonininkas nėra olimpinės rinktinės narys

Užsienio žiniasklaida pranešė, jog vienas Lietuvos biatlonininkas ir du rusai yra įtariami dopingo vartojimu. Skelbiama, jog iš mūsų šalies sportininko paimtame A mėginyje rasta draudžiamų preparatų, tačiau kol paaiškės B mėginio rezultatai, biatlonininko pavardė nebus viešinama.

Lietuvos biatlono federacija, reaguodama į masinio informavimo priemonėse pasirodžiusią informaciją dėl suspenduoto sportininko, informuoja, jog pateikiama informacija yra tik įtarimas dopingo vartojimu, todėl nekantriai lauks oficialaus WADA organizacijos pranešimo dėl galutinių tyrimo rezultatų. Paaiškėjus faktams Lietuvos biatlono komandoje bus atliktas vidinis tyrimas ir reikalui esant bus imtasi atitinkamų priemonių.

Tikimasi, jog Sočio olimpinėms žaidynėms, Europos čempionatui bei pasaulio jaunimo pirmenybėms besiruošiančių sportininkų šis skandalas nesutrikdys. Įtariamas sportininkas tikrai nėra į Sočio olimpiadą vyksiančios komandos narys. Lietuvai Rusijoje vyksiančiose žaidynėse atstovaus Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas.

„Lietuvos biatlono federacija yra pasirašiusi antidopingo konvenciją ir jos laikosi. Aš, kaip federacijos prezidentas, tikiu, jog Lietuvos sportininkai sąžiningai ir sunkiu darbu siekia garsinti mūsų šalį“, – sakė Arūnas Daugirdas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)