Su daugkartiniais pasaulio ir Europos čempionais bendrovė pasirašė metų trukmės rėmimo sutartį ir šokių kolektyvui skirs 50 tūkst. litų.

„Prieš kelerius metus „Žuvėdros“ vadovai Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai aktyviai ieškojo pagalbos, tačiau tuo metu niekas kolektyvo nenorėjo paremti. Tad, žinia, jog atsirado rėmėjas, kuris pats parodė iniciatyvą ir kreipėsi į kolektyvo vadovus, buvo labai netikėta, tačiau labai džiugi. Tiesiog lyg stebuklas“, – sako buvusi ilgametė „Žuvėdros“ šokėja, o dabar trenerė ir kolektyvo atstovė Jūra Laivytė.

Iš rėmėjų gauti pinigai bus panaudoti naujoms „Žuvėdros“ šokėjų suknelėms pasiūti.

Paramos sulaukusi pirmoji „Žuvėdros“ komanda Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionate šoks pagal legendinės grupės „Scorpions“ melodijas sukurtą šokio kompoziciją „Uraganas“.

Klaipėdos universiteto sportinių šokių šokėjai su šia kompozicija jau dalyvavo Rusijoje vykusiuose pasaulio ir Europos čempionatuose. Tiesa, abejose varžybose „Žuvėdra“ užėmė antrą vietą. J. Laivytės teigimu, šokant namuose, visuomet padeda namų sienos ir tai gali būti viena priežasčių kodėl lietuvius aplenkė vieni pagrindinių jų konkurentų, namuose šokę Rusijos šokėjai.

„Siekiant pergalės, labai svarbu ne tik šokio kompozicija, jos atlikimo technika, apranga, bet ir žiūrovų palaikymas, namų sienos. Todėl tikime, kad Lietuvoje ugninga, temperamentinga, labai greita ir techniškai sudėtinga šokio kompozicija „Uraganas“ pelnys aukščiausią titulą“, – sako J. Laivytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją