„Traumos mums atsilieps stipriai, bet dėsime visas pastangas, kad tie, kurie stovi ant kojų, kompensuotų komandos draugų netektį“, – drąsinosi Lietuvos rinktinės strategas Gintaras Savukynas.

Prieš lemiamą atrankos į kitų metų planetos pirmenybes varžybų akistatą su lenkais treneriui teko ilgai skaičiuoti nuostolius. Dėl sveikatos problemų rinktinei negalės padėti Valdas Novickis, Aurelijus Sabonis, Remigijus Čepulis, Tomas Eitutis, Mindaugas Andriuška, Andrius Račkauskas, Povilas Babarskas ir Rolandas Bernatonis.

Maža to, dėl užsitęsusių Šveicarijos, Ispanijos, Austrijos nacionalinių čempionatų šiose šalyse rungtyniaujantys Lietuvos rinktinės žaidėjai negalėjo grįžti į tėvynę anksčiau, todėl teko atšaukti praėjusį savaitgalį suplanuotą draugišką mačą su Vengrijos komanda. Visi rinktinės kandidatai Vilniuje turėtų susirinkti iki antradienio.

„Iš pradžių planavome stovyklauti nuo gegužės 28 d., tačiau dabar aišku, kad pasiruošimui teturėsime savaitėlę. Deja, nebebus su kuo sužaisti draugiškų rungtynių – teks „apsitrinti“ tarpusavyje“, – DELFI sakė G. Savukynas.

Tiesa, savas problemas tenka spręsti ir būsimiems lietuvių varžovams – po nesėkmingai susiklosčiusio atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyro pasikeitė Lenkijos rinktinės trenerių štabas, ekipą paliko keletas patyrusių veteranų.

Primename, kad pirmąsias atkrintamąsias rungtynes dėl patekimo į 2013 metų pasaulio vyrų rankinio čempionatą lietuviai žais birželio 10 d., 16.45 val., Vilniaus „Siemens arenoje”. Atsakomosios rungtynės vyks birželio 17 d. Katovicuose, Lenkijoje.

Pasirengimą šioms dvikovoms iš tėvynėje rungtyniaujančių žaidėjų sudaryta Lietuvos komanda pradėjo surengusi trumpą treniruočių stovyklą Varėnoje. Vilniuje su rinktine toliau sportuos Vilius Rašimas, Aistis Pažemeckas, Tadas Stankevičius, Andrius Gervė, Benas Petreikis, Jonas Truchanovičius, Karolis Stropus, Skirmantas Plėta, Vaidas Trainavičius, Gražvydas Juška ir Edvinas Vorobjovas.

Iš užsienio klubų į nacionalinės komandos stovyklą atvyksta Arūnas Vaškevičius, Gintaras Cibulskis, Aidenas Malašinskas, Augustas Strazdas, Vaidotas Grosas ir Nerijus Atajevas.

2013 metų pasaulio rankinio čempionatas, kuriame varžysis 24 rinktinės, vyks Ispanijoje. Primename, kad lietuviai į pasaulio rankinio čempionato finalinį etapą iki šiol yra patekę tik vieną kartą – 1997 metais Japonijoje jie užėmė dešimtą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)