Prie Lietuvos rinktinės prisijungė ir du „legionieriai“. Iš Anglijos atvykęs Rokas Vitkauskas ir Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) besimokantis ir sportuojantis Alanas Alasauskis turėtų būti vienais iš komandos lyderių.

„Nuotaikos yra puikios, visi esame pasiruošę kovai. Liko ištaisyti paskutines daleles ir tiek. Šiais metais turime pakankamai gerą komandą ir galime kovoti dėl patekimo į pajėgiausių ekipų trejetuką“, – teigė R. Vitkauskas.

Buvęs dziudo imtynininkas R. Vitkauskas džiaugiasi, kad Londone įsikūrusioje „Blackheath“ regbio akademijoje jis gali sparčiai tobulėti. Pasak regbininko, ten sudarytos puikios sąlygos suderinti mokslą ir sportą.

Vis geriau PAR besijaučiantis A. Alasauskis praėjusiais metais neturėjo galimybės prisijungti prie Lietuvos rinktinės, tačiau dabar PAR mokykloje jis turi atostogas, todėl žaidėjas iškart atvyko į Lietuvą.

„Smagu vėl susitikti su vaikinais. Daugelį jų pažįstu iš ankstesnių metų, kuomet žaidžiau Lietuvoje ir dalyvaudavau rinktinės stovyklose. Visi esame draugiški kaip tikra komanda“, – kalbėjo A. Alasauskis.

Pagal specialią PAR ir Lietuvos regbio federacijų mainų programą treniruotis ir mokytis į vieną stipriausių pasaulyje regbio valstybių išvyksta vis daugiau lietuvių. Planuojama, kad artimiausiu metu į PAR keliaus dar trys talentingi regbio žaidėjai iš Lietuvos.

Tulūzos mieste Prancūzijoje Europos čempionato B diviziono turnyro ketvirtfinalyje kovo 28 dieną Lietuvos rinktinė susitiks su Liuksemburgo komanda. Šios poros laimėtoja pusfinalyje susitiktų su Šveicarijos arba Kroatijos bendraamžiais.

Šiame divizione taip pat varžysis Latvijos, Čekijos, Ukrainos ir Serbijos rinktinės.

Praėjusių metų čempionate Lietuvos regbininkai ketvirtfinalyje pralaimėjo tam pačiam Liuksemburgui ir vėliau užėmė šeštąją poziciją.

„Praėjusiais metais dar nedirbau su šia komanda, todėl negaliu vertinti pernykščio rezultato. Mano tikslas yra, kad visose rungtynėse mes primestume savo žaidimo stilių“, – aiškino Lietuvos jaunių rinktinės treneris Donatas Šernas.

„Esame surinkę praktiškai visą komandą, tik gaila dėl kai kurių žaidėjų traumų. Nuotaikos neblogos, nes neblogai padirbėjome besiruošdami čempionatui. Judame į priekį, – pasakojo treneris. – Tikslai yra tokie patys, kokie buvo iškelti metų pradžioje – laimėti pirmas rungtynes. Patekus į pirmąjį ketvertuką tikslai atitinkamai auga.“

Treneris džiaugėsi, kad prie komandos prisijungus R. Vitkauskui ir A. Alasauskiui, žaidime atsirado daugiau kokybės. Be to, šie regbininkai – puikus pavyzdys kitiems komandos nariams.

„R. Vitkausko ir A. Alasauskio prisijungimas prie komandos padarė didelę emocinę įtaką, nes Lietuvoje žaidžiantys regbininkai juos gerbia ir atsižvelgia į jų nuomonę. Tie žmonės dirba profesionaliuose klubuose, ir atvykus į rinktinę aiškiai matosi, kad jie užsienyje yra išmokinti būti žaidėjais ir komandos dalimi. Tikiuosi, kad likę rinktinės nariai seks jų pavyzdžiu ir mes turėsim labai neblogą rezultatą“, – pabrėžė D. Šernas.

Prieš čempionatą Lietuvos jaunių regbio rinktinė dar užsuks į Klermontą, kur treniruosis ir sužais draugiškas rungtynes su vienos garsiausių Prancūzijos „ASM Clermont Auvergne“ akademijos auklėtiniais.

„Tai bus treniruočių pobūdžio rungtynės, bet mums bus gera proga ištaisyti paskutines savo klaidas“, – sakė D. Šernas.

„Mes turime iškopti į aukštesnę grupę, todėl dirbsime sunkiai, tikrai sunkiai“, – ambicingai nusiteikęs buvo A. Alasauskis.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Armandas Burba (Šiaulių „Vairas“)
Tomas Mačiulis („Vairas“)
Matas Pekarskas (Kauno „Ąžuolas“)
Eimantas Bagarauskas („Vairas“)
Rokas Vitkauskas („Blackheath“, Anglija)
Alanas Alasauskis („George Campbell“, PAR)
Tomas Maksimovas (Plungės „Dorbė“)
Edmundas Akula („Dorbė“)
Audrius Petrikas („Dorbė“)
Jurgis Urbonas („Alytus“)
Domantas Alenskas („Alytus“)
Kornelijus Tamošaitis (Šiaulių „Klevas“)
Donatas Trumpickas („Klevas“)
Lukas Mitrijevas („Klevas“)
Tautvydas Krasauskas („Klevas“)
Dovydas Smolenskas („Klevas“)
Lukas Čepukaitis („Ąžuolas“)
Žygimantas Kapčiūnas („Ąžuolas“)
Audrius Žemys (Vilniaus VRA)
Ervidas Bakutis (Vilniaus „Geležinis vilkas“ – Šiaulių „Klevas“)
Gytis Golubovskis (Klaipėdos „Kovas“ – Šiaulių „Klevas“)
Viktoras Marozas („Ąžuolas“)
Kęstutis Karbauskas („Klevas“)
Eimantas Ilmonas (Jonavos „Tauras“).

Vyr. treneris: Donatas Šernas
Treneris: Mantas Eimantas
Vadovas: Paulius Zubavičius
Gydytojas: Andrius Aukštakalnis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)