Prieš LTOK prezidento rinkimus savo programą pristačiusi ligšiolinė organizacijos vadovė D. Gudzinevičiūtė sulaukė ir nepatogių klausimų – dėl LTOK neva tvyrančios baimės atmosferos, loterijų bendrovės „Olifėja“ situacijos, neribojamų valdymo organų narių kadencijų.

Pastabų turėjo ir pirmą kartą asamblėjoje dalyvaujantis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viceprezidentas Arūnas Pukelis.

Jis sukritikavo LTOK įstatus, stebėdamasis, jog išrinktasis prezidentas turi teisę siūlyti septynis kandidatus į vykdomąjį komitetą. Tai sudaro daugumą balsų pastarajame.

„Dėl tokių įstatų menkinami tokie garbingi žmonės kaip Naglis Nasvytis, kurie statomi į dviprasmiškas padėtis visiškai be reikalo. Reikia keisti įstatus, kad būtų užtikrinta demokratija“, – ragino A. Pukelis.

D. Gudzinevičiūtė replikavo, jog LFF įstatai neva apskritai neskelbiami federacijos interneto svetainėje.

„Gal ne visi moka naudotis kompiuteriu“, – atšovė A. Pukelis.

Emocingas buvo ir LTOK atkuriamosios grupės nario Arvydo Juozaičio pasisakymas apie, jo nuomone, nutrūkusius ryšius su Latvijos olimpiniu komitetu, užsibaigęs šurmulį salėje sukėlusia replika.

„Jausmas lyg Lukašenkos Baltarusijoje“, – pareiškė A. Juozaitis.

„Taip, OMON jau stovi už durų“, – iš tribūnos ironizavo D. Gudzinevičiūtė.

Primename, kad 54-erių D. Gudzinevičiūtė LTOK prezidente pirmą kartą išrinkta 2012-aisiais vietoje savo ilgamečio pirmtako Artūro Poviliūno. Tuomet ji rinkimuose pranoko kitą olimpinį čempioną, buvusį disko metiką Virgilijų Alekną.

2016 metais antrą kadenciją D. Gudzinevičiūtė užsitikrino rinkimuose nesulaukusi konkurencijos.

Savo ruožtu, 40-metis E. Vaitkaitis jau anksčiau pranešė nepriklausomai nuo LTOK rinkimų atomazgos nebesieksiantis naujos kadencijos Plaukimo federacijos prezidento pareigose.

Nors Sporto įstatymas nurodo šalies sporto federacijoms savo įstatuose numatyti maksimalų iš eilės einančių vadovų kadencijų skaičių, LTOK tokio apribojimo neturi.

Vienintelis limitas – visi LTOK nariai, įskaitant valdymo organų atstovus, privalo atsistatydinti sulaukę 70-ies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)