Septyniose Šiaurės Lietuvos regiono savivaldybėse – Šiaulių miesto ir rajono, Akmenės, Joniškio, Kelmės, Radviliškio, Pakruojo sporto salėse ir aikštynuose vyks tradicinių sporto šakų varžybos, ekstremalių sporto šakų pasirodymai, nacionaliniai delegacijų prisistatymai, čempionatai, neįgaliųjų varžybos, muzikos, kultūros renginiai, mokslinės konferencijos ir seminarai.

„TAFISA žaidynės – pagrindinis pasaulio neprofesionalaus sporto renginys, vykstantis kas ketverius metus skirtinguose pasaulio žemynuose. Tai savotiška neprofesionalių sportininkių olimpiada“, – sakė žaidynių direktorius Kęstutis Petraitis. - Mūsų tikslas – sukurti šventę visiems, tiek sportininkams, tiek žaidynių miestelių gyventojams ir svečiams. Įtraukti visus, parodyti, kad nepaisant amžiaus ar fizinio pasirengimo, visi gali sportuoti, aktyviai ir sveikai gyventi“.

Žaidynių organizatoriai prisipažįsta, kad surengti tokio masto renginį – nemažas iššūkis. Be to, tai unikali galimybė ne tik Šiaulių regionui, bet ir Lietuvai pristatyti save pasauliui kaip atvirą ir aktyvią šalį, su turizmui ir sportiškam laisvalaikiui pritaikyta infrastruktūra, turtinga kultūra ir istorija. Tikimasi, kad žaidynių metu vyksiančiuose sporto bei kultūros renginiuose apsilankys ir dalyvaus apie 12 tūkst. žmonių, o tai – stipri paskata regiono verslininkams.

Vienas iš kertinių kultūros renginių - liepos 6 dieną „Šiaulių arenoje“ vyksianti atidarymo ceremonija. Specialiai žaidynėms sukurtoje misterijoje unikalių vaizdo projekcijų, 500 muzikos atlikėjų, šokėjų, kaskadininkų ir oro gimnastų pagalba bus pristatoma žaidynių koncepcija „Darnus žmogus – darnus pasaulis“, išskirtinis dėmesys skiriamas mūsų šalies istorijai, kultūrai, tradicijoms atskleisti.

Kitas žaidynių kultūrinės programos akcentas – liepos 8-ą dieną Šiaulių miesto stadione rengiami 50-ies užsienio šalių delegacijų pasirodymai, kurių metu bus demonstruojamos egzotiškos, tūkstantmečių tradicijas skaičiuojančios sporto šakos, žaidimai, šokiai.

Nacionaliniais kostiumais pasipuošusios, muzikos instrumentais ar senoviniais sporto atributais apsiginklavusios delegacijos iš tokių tolimų bei egzotiškų šalių kaip Hondūras, Brazilija, Kenija, Gana, Libanas, Kinija, Indonezija ar Japonija žada ne vieną kvapą gniaužiantį pasirodymą, demonstruosiantį žmogaus jėgą, vikrumą, sumanumą, galimybes.

Žaidynių programoje ir parodomosios ekstremalaus sporto šakos – Radviliškio rajone vyksiančios aviacijos sporto fiestos metu bus demonstruojamos skraidyklių, aviamodelių, parašiutininkų galimybės; Burbiškio dvare varžysis medkirčiai; Šiauliuose vyks BMX dviračių lenktynės, vandens sporto šventėje vėją pasikinkys jėgos aitvarų, burlenčių entuziastai; imtynių dienos metu bus pristatyta šios sporto šakos įvairovė, o Šiaulių Aleksandrijos trasoje – motokroso varžybos.

Ž.Savickas konsultavo TAFISA žaidynių simbolį Šauliuką

Visą Lietuvą apvažiavęs ir žaismingas mankštas virš 30-ies miestų surengęs TAFISA žaidynių simbolis Šauliukas sulaukė ne tik didelio susidomėjimo, bet ir klausimų, kodėl tiek daug sportuojant ir mankštinantis jis esąs toks liesas – nei bicepsų, nei tricepsų...

„Šauliukas išties labai aktyviai ir sportiškai leidžia laiką. „Parkuok kitaip“ vedė mankštas, Azijos dienų metu dalyvavo Tai Či mankštose, buvo vienas aktyviausių sirgalių MTB (kalnų dviračių) taip pat „Vilnius Challenge“ varžybose“, – pasakojo VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Šauliukas šių renginių dalyvius kvietė atvykti į 5-as TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynes.

„Žaidynės jau ant nosies, Šauliuko laukia intensyvus darbas jų metu. Visą savaitę vyks gausybė sporto ir kultūros renginių, kuriuose Šauliukas turės dalyvauti. Todėl pasiūlėme jam pasitarti su stipriausiu žmogumi pasaulyje, Žydrūnu Savicku, kaip sustiprinti raumenis ir neprarasti jėgų taip intensyviai dirbant“, – sakė M. Paulauskas.

Susitikimo ir treniruotės organizatoriai neatskleidė, kokius konkrečius pratimus Šauliukui atlikti pasiūlė garsusis sportininkas, nes visi, atvykę į žaidynės Šiauliuose to paklausti galės paties Šauliuko.

Paslaptingas išliko ir Ž. Savickas.

„Šauliukas sportuoja gerai. Su laiku bus ir rezultatai. Kviečiu visus taip pat sportuoti, aktyviai leisti laiką bei atvykti į TAFISA žaidynes Šiauliuose“, – sakė stipruolis.

Žydrūnas Savickas ir TAFISA žaidynių simbolis Šauliukas

TAFISA sportas visiems žaidynės vyksta kas ketverius metus. Dėl teisės surengti pasaulinę sporto entuziastų šventę Šiauliai konkuravo su tokiais miestais, kaip Kvala Lumpūru (Malaizija) bei San Paulu (Brazilija).

TAFISA – Tarptautinė sporto visiems asociacija (The Association For International Sport for All) buvo įkurta 1991 metais Bordo (Prancūzija). Jos sudėtyje yra per 180 narių, remiančių ir prijaučiančių sporto visiems judėjimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją