Šiuo metu Lietuva yra iškovojusi 2 taškus ir vis dar realiai pretenduoja į kovą dėl patekimo į Europos pirmenybes. Mūsų nacionalinei komandai per likusias dvejas rungtynes reikia kovoti dėl taškų mačuose su Islandija ar Portugalija ir tikėtis palankių rezultatų kitose Europos arenose.

Šį paskutinį atrankos langą lietuviai pradėjo pralaimėjimu Izraeliui 28:34, tačiau nesėkmė kovoje dėl patekimo į čempionatą lietuviams daug įtakos kol kas neturi.

Lemiamas kovas rinktinė pasitiks jau gerokai solidesnės sudėties, prie jos prisijungė EHF Čempionų lygoje rungtyniaujantis Aidenas Malašinskas, Prancūzijos „Montpellier“ ekipoje žaidžiantis Jonas Truchanovičius ir pagrindinis dešinysis kraštas Valdas Drabavičius.

Nors nesėkmė Izraelyje Lietuvos vilčių kovoti dėl kelialapio nepalaidojo, vis tik vyriausiasis komandos treneris Mindaugas Andriuška liko nepatenkintas tuo, kaip rungtynės susiklostė Tel Avive.

„Mačas pralaimėtas. Sėkmingai neparuošėme komandos ir trūko tikrai daug ko. Padarėme per daug klaidų gynyboje – 34 praleisti įvarčiai yra per daug. Nėra jokių pasiteisinimų. Surinkome optimalią sudėtį iš tų, kas gali žaisti ir laukiame rungtynių su Islandija“, – kalbėjo strategas.

– Ką gali duoti komandai prie jos dabar prisijungę žaidėjai?

– Gali duoti tai, kad kabinsimės už paskutinių galimybių pasiimti tuos pora taškelių.

– J.Truchanovičius kurį laiką Prancūzijoje nežaidė dėl traumos, tačiau yra atvykęs į rinktinę. Kiek pasiruošęs žaisti yra jis?

– Treniruotės metu jis atidavė visas jėgas. Tikimės, kad rytoj jis galės sužaisti 110 procentų.

– Būsimi varžovai gana neblogai pažįstami. Kas bus svarbiausia žaidžiant su jais?

– Varžovas yra labai pajėgus. Galiu tik pasakyti, kad jeigu atiduosime maksimumą aikštėje, tai bus galima stebėti aikštėje neblogas rungtynes.

– Kiek svarbus A.Malašinsko faktorius puolime?

– Tai yra mūsų pagrindinis centras. Kartu su Truchanovičiumi ir Babarsku tikrai neblogai žiūrisi. Aišku, viską matysime rytoj.

– Varžovų gretose svarbiausia figūra A.Palmarssonas?

– Jie žaidžia užtikrintą savo žaidimą ir turi porą derinių, kuriais remiasi visas rungtynes. Būtent iš jų surandamos geriausios progos metimams.

J. Truchanovičius šiuo metu nerungtyniavo Prancūzijoje ir praleido mačą Izraelyje, tačiau jis jau yra prisijungęs prie rinktinės ir pasiruošęs kautis.

„Būklė šiuo metu yra kur kas geresnė, tad ir klubas išleido. Stengsiuosi, kiek tik įmanoma, kiek tik mano kūnas šiuo metu gali duoti. Nesu 100 procentų galbūt pasirengęs dar, bet 70–80 tai tikrai“, – konstatavo rinktinės žaidėjas.

– Mačą su Izraeliu teko stebėti dar per televizorių. Labai pikta buvo?

– Pikta dėl to, kad negalėjau ten būti.

– Islandija yra gana neblogai pažįstama mūsų rinktinei. Ką reikėtų akcentuoti šiose rungtynėse?

– Mums reikia žaisti su visa širdimi, ką turime savyje. Nesame mes patys techniškiausi ir tai turime pripažinti, bet mes galime pasiūlyti didžiulę kovą.

– A. Palmarssono sustabdymas pagrindinė užduotis gynyboje?

– Tai tik pirmas uždavinys, jų yra ir daugiau. Jie turi labai gerą atsitraukusių žaidėjų liniją ir kiekvienas iš jų gali įmesti po 10 įvarčių.

– Kiek šiuo metu dėmesio skiriate situacijai turnyrinėje lentelėje?

– Aš niekada nežiūriu tų matematinių skaičiavimų. Šiuo metu aš tiesiog noriu laimėti, o ne kažką skaičiuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)