Entuziastingų ir futbolą mylinčių sirgalių dėka kuriamas klubas nusprendė papildyti bėgikų gretas ir įsilieti į bendrą kauniečių bei miesto svečių bėgikų masę.

„Mes ne veltui savo pavadinime turime žodį „bendruomenės“, nes pagal galimybes visuomet stengiamės su miesto bendruomene dalyvauti įvairiuose projektuose bei akcijose. Dalyvauti „Kauno maratone“ turėtų būti smagu, nes taip ne tik atsidursime dar arčiau miesto bendruomenės, bet ir parodysime pavyzdį, jog sportuoti gali būti smagu ir naudinga“, - pasakojo F.B.K. „Kauno“ vadovas Valdas Knyzelis.

Renginio organizatorius Algirdas Pukis pabrėžė, kad Kaune vyksiantis renginys yra itin patrauklaus formato, nes jame gali dalyvauti visi nepriklausomai nuo fizinio pasirengimo. Trasos skirtos tiek profesionalams, tiek mėgėjams: maratonas (42km 195m), pusė maratono (21km 98m), 10 km bėgimas, komandinė „Gera dovana“ estafetė (4x10km 549m) bei linksmasis „Tichė“ šeimų bėgimas (1,2 arba 3,6 km).

„Komandoms skirsime ypatingą dėmesį - skaitlingiausią komandą subūrę dalyviai galės varžytis dėl prestižinės Kauno miesto mero taurės. Komandos nariai distancijas galės rinktis pagal kiekvieno nario pajėgumą, o laimėtojais skelbiama bus ta komanda, kurios nariai bendrai įveiks ilgiausią distanciją. Jau šiandien apie pusšimtis miesto įmonių, sporto ir politinių organizacijų yra registravusios savo komandas“, - sakė A. Pukis.

„Maratono bėgimas - iššūkis ir kartu jėgų patikrinimas bet kuriam sportininkui. Mūsų komanda mėgsta iššūkius ir juos mielai priimame, manau, jog ir šis bėgimas bus puiki proga įrodyti kauniečiams, jog jų miesto futbolo komanda yra puikiai fiziškai pasiruošusi ir gali dalyvauti maratone!“, – sakė V. Knyzelis.

Artėjančio bėgimo ir Geltonai Žalių įsiliejimo į dalyvių gretas proga, „Kauno maratono“ organizatoriai kartu su F.B.K. „Kauno“ klubu nufilmavo ir specialų vaizdo klipą, kviečiantį kiekvieną prisijungti prie šios šventės. Idėją padėjo įgyvendinti taip pat sportui neabejinga kūrybinė grupė „Meikingas“.

„Filmuotis vaizdo klipe buvo labai smagu visai komandai, taip pat neabejoju, jog bus smagu ir dalyvauti pačiame maratono bėgime. Tikimės, jog kartu su kitais dalyviais ne tik įvertinsime kiekvienas savo jėgas, tačiau patirsime ir daug malonių įspūdžių bei akimirkų“, - kalbėjo F.B.K. „Kauno“ kapitonas Tomas Čeliauskas.

Kauno maratonas – daugiau nei bėgimas!

„Kauno maratonas 2013” – tai pirmas kasmetinis, tarptautinis maratono bėgimas Kaune, vyksiantis birželio 9 dieną Kaune.

Maratono organizatoriai – VšĮ „Kauno maratono klubas“ – tikisi, kad „Kauno maratonas“ taps vienu iš dviejų didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje bei didžiausia sporto švente Laikinojoje sostinėje ir laukia daugiau nei 2000 dalyvių iš Lietuvos bei užsienio.

„Kauno maratonas“ - skirtas visiems, nepaisant amžiaus, profesijos, įsitikinimų ar fizinio pasirengimo. Tai sporto šventė, kurios tikslas suvienyti miestiečius ir sporto entuziastus, skatinti socialinį ir fizinį aktyvumą, formuoti sveikos gyvensenos tradicijas Lietuvoje.

Atsižvelgdami į kiekvieno pasirengimą, „Kauno maratone“ galima rinktis prestižine laikomą maratono distanciją, pusės maratono, 10 km bėgimus ar komandinę „Gera dovana“ estafetę. Ypatingas dėmesys skiriamas komandiniam bėgimui – skaitlingiausia komanda bendrai įveikusi daugiausiai kilometrų bus apdovanota Kauno miesto mero taure.

Numatytas maratono trasos maršrutas: Žalgirio arena – Karaliaus Mindaugo prospektas, Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltas, Aleksoto g., Rotušės aikštė, A. Jakšto g., Pilies g., Santakos parkas, Prieplaukos krantinė, Nemuno krantinė iki A. Juozapavičiaus pr., Karaliaus Mindaugo prospektas, Nemuno sala.

Šeimoms ir patiems mažiausiems, linksmiausiems bei azartiškiausiems skiriamas linksmasis „Tichė“ šeimų 1,2 km arba 3,6 km bėgimas Nemuno saloje. Čia taip pat vyks įvairūs renginiai, koncertai, mugės, bus vedamos paskaitos, treniruotės, skleidžiama informacija apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai.

Renginio globėjai - visų laikų geriausias Lietuvos lengvaatletis Virgilijus Alekna, Kauno miesto savivaldybė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Registruotis į renginį galima www.kaunasmarathon.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)