Po renginio E. Urbanavičius teigė, kad jam buvo didelė garbė svarbiausią KKSD apdovanojimą įteikti Prezidentui V. Adamkui.

„Neturiu nė mažiausios abejonės, kad Prezidentas Adamkus vertas šio apdovanojimo kaip niekas kitas. Jaunystėje sportavęs pats, vėliau jis būrė išeivijos sporto organizacijas. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę Prezidentas buvo aktyvus šalies olimpinio judėjimo narys. Jo nuopelnus sportui ir valstybei galima būtų vardinti dar ilgai. Todėl šiandien aš labai džiaugiuosi galimybe įteikti „Sporto garbės žvaigždės“ apdovanojimą šiam iškiliam žmogui“, – sakė E. Urbanavičius.

„Sporto garbės žvaigždės“ apdovanojimas buvo įsteigtas 2014 metais.

Pirmuoju jo laureatu tapo krepšininkas Arvydas Sabonis. 2015 metais „Sporto garbės žvaigždė“ buvo apdovanoti sportinių šokių Lietuvoje pradininkai Jūratė ir Česlovas Norvaišos bei krepšininkas Modestas Paulauskas.

„Sporto garbės žvaigždė“ yra išskirtinėmis progomis sportininkams, jų treneriams, neįgaliesiems sportininkams ir jų treneriams, sporto organizatoriams, sporto žurnalistams, kūno kultūros ir sporto specialistams, kitiems Lietuvos ir užsienio šalių asmenims teikiamas apdovanojimas. Jis yra skiriamas už sportinius pasiekimus ir karjerą, kilnų, garbingą sportinį elgesį, Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje ar viso gyvenimo nuopelnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)