„Tikrai tikėjomės kitokio sprendimo“, – nusivylimo neslėpė Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos (LDČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

I. Tobias jau gerus metus tris kartus per savaitę atkakliai mokosi lietuvių kalbos. Čiuožėja gruodžio 20-ąją apsilankė Lietuvos prezidentūroje, kur laikė lietuvių kalbos testą. Pasak „Lietuvos ryto“ šaltinių, amerikietė atsakė į 58 iš 60 čia jai pateiktų lituanistų klausimų.

Tačiau devyni Pilietybės reikalų komisijos nariai nusprendė, kad amerikietė nėra verta gauti Lietuvos pilietybės.

„Yra du kriterijai, kuriuos asmuo turi atitikti norėdamas gauti pilietybę išimties tvarka. Vienas – neginčijami išskirtiniai nuopelnai Lietuvos valstybei, kitas – įsiliejimas į Lietuvos visuomenę. Komisijos daugumos sprendimu I.Tobias neatitinka nė vieno iš numatytų kriterijų“, – teigė prezidentės patarėja Indrė Pukanasytė.

D. Stagniūnui ir I.Tobias, kurie kartu čiuožia nuo 2009-ųjų, liko paskutinė viltis – sulaukti Lietuvos prezidentės malonės.

„Viliamės, kad prezidentė įvertins ne tik įstatymo raidę ir teisininkų argumentus, bet ir visas aplinkybes. Vis dar tikime, kad iš prezidentės sulauksime kitokių žinių“, – neslėpė L. Vanagienė.

Nuo 2003 metų pabaigos nė vienas sportininkas negavo Lietuvos pilietybės. D. Grybauskaitės „ne“ išgirdo ir buvusi D.Stagniūno partnerė amerikietė Katherine Copely.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (485)