Apdovanojimų gausa, pasak Prezidentės, liudija, kad Rūta Meilutytė šiuo metu yra nepralenkiama.

„Rūta tapo įkvepiančiu pavyzdžiu ne tik Lietuvos jaunimui, bet ir visiems mūsų šalies žmonėms. Kiekviena jos pergalė dar labiau sustiprina pasididžiavimo savo šalimi jausmą ir tikėjimą jos galimybėmis. Kai laimi Rūta - laimi visa Lietuva", - sakė valstybės vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad plaukikės ryžtas ir atkaklus darbas bei pagarba ir meilė Tėvynei - geriausias Lietuvos garsinimo visame pasaulyje įrodymas.

R. Meilutytė šią vasarą vykusiuose Europos jaunimo plaukimo, pasaulio vandens sporto šakų ir pasaulio jaunių čempionatuose laimėjo net 10 medalių - 6 aukso ir 4 sidabro. Šešiolikmetė Lietuvos plaukikė taip pat pagerino du pasaulio rekordus.

2012 metais Lietuvos Respublikos Prezidentė R. Meilutytę apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Ministras Pirmininkas palinkėjo ištvermės

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Vyriausybės rūmuose priėmė ir pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę. Susitikime kalbėta apie jaunosios plaukikės treniruotes bei aptarti ateities planai. Sveikindamas sportininkę, Vyriausybės vadovas linkėjo sėkmės būsimuose startuose ir jaunatviško ryžto įveikiant visas kliūtis.

„Džiaugiuosi, kad Rūtai šitaip sekasi, kad jos pastangos bei pasiruošimas nuolat duoda vaisių. Kiekvienas sportininkas žino, kiek jėgų ir psichologinio pasirengimo reikalauja varžybos, o ypač tarptautinio lygio. Tad linkiu Rūtai ištvermės ir ateityje“ – sakė premjeras A. Butkevičius.

Kaune gimusi šešiolikmetė R. Meilutytė – daugkartinė Lietuvos moterų plaukimo, Europos ir pasaulio rekordininkė, Olimpinė čempionė. Praėjusią savaitę pasibaigusiame pasaulio jaunimo plaukimo čempionate R. Meilutytė iškovojo net keturis aukso ir du sidabro medalius.

Seimo Pirmininkas: R. Meilutyte didžiuojasi kiekvienas lietuvis

Trečiadienį Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas susitiko su olimpine ir pasaulio plaukimo čempione R. Meilutyte.

V. Gedvilas padėkojo sportininkei už pasiektus įspūdingus laimėjimus, įteikė puokštę gėlių, padėką bei vardinį rašiklį. R. Meilutytė padovanojo Seimo Pirmininkui nuotraukų, kuriose užfiksuotos skambiausios jos pergalės, kompoziciją.

„Miela Rūta, mes čia, Lietuvoje, visi už Tave sergame, stebime Tavo startus ir džiaugiamės pergalėmis. Jos iš tikrųjų suvienija žmones, padeda jiems pamiršti negandas ar rūpesčius, suteikia begalę teigiamų emocijų“, – sakė Seimo vadovas.

Jis taip pat padėkojo R. Meilutytės tėvui Sauliui Meilučiui ir Lietuvos plaukimo federacijos generaliniam sekretoriui Mindaugui Špokui, paprašė toliau saugoti bei globoti jaunąją čempionę.

„Ateityje linkiu Tau, Rūta, dar daugiau rekordų, aukščiausios prabos medalių bei titulų. Žinok, kad Tave palaiko visa Lietuva, kad esi mylima ir visuomet čia laukiama. Didžiuojamės Tavimi ir linkime kuo geriausios kloties“, – kalbėjo Seimo Pirmininkas.

Ministras Pirmininkas pasveikino R. Meilutytę

Trečiadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Vyriausybės rūmuose priėmė ir pasveikino plaukikę R. Meilutytę. Susitikime kalbėta apie jaunosios plaukikės treniruotes bei aptarti ateities planai. Sveikindamas sportininkę, Vyriausybės vadovas linkėjo sėkmės būsimuose startuose ir jaunatviško ryžto įveikiant visas kliūtis.

„Džiaugiuosi, kad Rūtai šitaip sekasi, kad jos pastangos bei pasiruošimas nuolat duoda vaisių. Kiekvienas sportininkas žino, kiek jėgų ir psichologinio pasirengimo reikalauja varžybos, o ypač tarptautinio lygio. Tad linkiu Rūtai ištvermės ir ateityje“ – sakė premjeras A. Butkevičius.

Kaune gimusi šešiolikmetė R. Meilutytė – daugkartinė Lietuvos moterų plaukimo, Europos ir pasaulio rekordininkė, olimpinė čempionė. Praėjusią savaitę pasibaigusiame pasaulio jaunimo plaukimo čempionate R. Meilutytė iškovojo net keturis aukso ir du sidabro medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)