„Džiaugiamės, kad dėl aktyvaus dalyvavimo ir varžybose rodomų rezultatų Emilė buvo pastebėta ir gavo vardinį kvietimą dalyvauti ISAF pasaulio taurės finale. Sidabro medalis ir varžybose uždirbti taškai leis jai pakilti bendrame ISAF IKA „Formula kite 2015“ metų reitinge ir tikimės, kad tai bus pirmas dešimtukas (šiuo metu taurės finalo metu balai dar nėra įskaityti – E. Mažeikaitė užima 11 vietą moterų įskaitoje)“, – sakė Lietuvos ekstremalaus sporto federacijos prezidentas E. Silva.

Varžybų sąlygos buvo labai sunkios dėl nepastovaus vėjo greičio, krypties bei turbulencinių sūkurių, kurios sudaro dangoraižiai. Jėgos aitvarų buriuotojams teko plaukti į šalimais esančią Lulu salą, nes ekstremalios oro sąlygos neleido pasikelti aitvarų.

„Galima pelnytai teigti, kad tai – medalis su avansu ir iššūkiu man. Gauti vardinį ISAF kvietimą, nešti šalies trispalvę atidarymo ceremonijoje, atstovauti šaliai tokio lygio varžybose, būti tarp pasaulio geriausių man yra didžiausias mano sportinis pasiekimas“, – kalbėjo E. Mažeikaitė ir pridūrė, kad sidabro medalio parsivežti nesitikėjo.

„Tikiuosi, šis apdovanojimas ras deramą vietą šalia Gintarės Scheidt olimpinio sidabro, Raimondo Šiugždinio pasaulio aukso, Roko Milevičiaus „Volvo Ocean Race“ sidabro ir Juozo Bernoto ISAF pasaulio buriavimo taurės Melburno etapo aukso.“

Pasaulio buriavimo taurės didžiojo finalo čempionatas pagal svarbą nusileidžia tik olimpinių žaidynių buriavimo regatoms. Gauti vardinį kvietimą į tokio lygio varžybas yra didelė garbė.

Varžybose Lietuvai atstovavo trys buriuotojai: E. Mažeikaitė („Formula Kite“), olimpiečiai G. Scheidt („Laser Radial“) ir J. Bernotas (RS:X MEN).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)