Dėl antidopingo taisyklių pažeidimų netekę net trijų aukso (du prarado dėl bobslėjininko Aleksandro Zubkovo diskvalifikacijos) ir dviejų sidabro medalių (abu prarado dėl biatlonininkės Olgos Viluchinos diskvalifikacijos) rusai iš pirmos vietos nugarmėjo į trečiąją.

Paskutiniuoju nubaustuoju tapo biatlonininkas Jevgenijus Ustiugovas, kurio atstovaujama Rusijos estafetės komanda Sočyje iškovojo auksą.

Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) šeštadienį paskelbė, kad dėl dopingo vartojimo anuliuojami to laikotarpio J. Ustiugovo, kuris jau yra baigęs savo karjerą, rezultatai.

Tokiu būdu estafetės rungties auksas atiteko vokiečiams, sidabras – austrams, bronza – norvegams.

Maža to, toks IBU sprendimas reiškia ir tai, kad Rusijos rinktinė Sočio olimpinių žaidynių medalių lentelėje iš pirmos pozicijos nukrito net į trečiąją. Naujieji olimpiados čempionai – norvegai, o vicečempionai – kanadiečiai.

Atnaujinta Sočio olimpinių žaidynių medalių lentelė:

J. Ustiugovas dar gali kreiptis į Sporto arbitražo teismą Lozanoje (CAS).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)