Pirmąjį spalio savaitgalį rengiamame Vilniaus sporto festivalyje turės ką veikti visi - ir jau sportuojantys, ir dar negalintys apsispręsti, ir tėvai su mažomis atžalomis, ir ekstremalaus sporto gerbėjai.

Jau penktą kartą rengiamas festivalis vyksta spalio 3-4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo", Vilniuje. Pernai jame lankėsi net 15 tūkst. žmonių.

Naujovių ieškotojai drąsiai turi žengti į "Reebok" treniruočių zoną. Tai bus pirmas tokio masto renginys Lietuvoje po penkerių metų pertraukos, orientuotas ne į tradicinį fitnesą.

"Siekiame žmones tobulinti ne tik fiziškai, bet ir lavinti jų mąstymą. Mums sporto salė gali būti bet kur. Ir dar vienas svarbus dalykas - mus motyvuoja sportas drauge. Tai bendruomenė, kurią mes norime plėsti ir plečiame. Mes nesame profesionalūs sportininkai, bet gyvename sportu, tai mūsų kasdienybė. Kadangi pasauliniu mastu "Reebok" bendradarbiauja su "Les Mills" ir "Crossfit" prekių ženklais, tad didžiausią dėmesį skirsime šioms treniruotėms", - "Reebok" atstovė Justina Barauskaitė žada, kad bendrovė į sceną sugrįš su trenksmu ir naujovių pluoštu.

"Reebok fitness challenge" kvies žmones mesti sau iššūkį ir per dvi dienas išbandyti tai, kam jie galbūt niekada nesiryžo iki tol: "Teniruočių įvairovė bus didelė - pasirinkti bus galima pagal savo fizinį pasiruošimą ar netgi kūno sudėjimą."

Pasak J.Barauskaitės, pasaulyje žinomos "Crossfit" pratybos Lietuvoje - dar naujiena: "Crossfit" - tai funkcinės treniruotės, kurios nuolatos keičiasi, nėra dviejų dienų, kad jos būtų vienodos." Šias treniruotes ves sporto klubo "Goodlife" treneriai. Beje, "Crossfit" treniruotėse bus galima pasportuoti su garsiais Lietuvos žmonėmis - dainininku Vaidu Baumila ar humoristu Mantu Katleriu, kurie užsiiminėja šia treniruočių rūšimi. Populiarias visame pasaulyje "Insanity" treniruotes ves sporto ir sveiko gyvenimo judėjimo "My Hero" atstovai kartu su Ignu Bakėjumi.

Pasaulyje populiarių "Les Mills" programų festivalyje įvairovė bus didžiulė. Pati populiariausia - "Les Mills Bodypump" treniruotė. Tai kardio fiksuota funkcinė treniruotė, kurios metu naudojamas ne tik žmogaus svoris, bet ir papildoma įranga, pvz., stepai, svareliai. Didelio intensyvumo kardio treniruotėje "Les Mills Bodycombat" sudeginama daug kalorijų, treniruočių metu atliekami tam tikri bokso judesiai. O štai "Partyboom" - masinės ir linksmos treniruotės, primenančios šokį.

Treniruotes ves ne tik Lietuvos, bet Latvijos, Estijos, Suomijos specialistai, kurie pasiūlys žmonėms sporto vakarėlį, anot organizatorių, tikrą sporto desertą. Sunkumus kilnoti mėgstantys vyrai galės pasivaržyti tarpusavyje, o geriausios Lietuvos sportinės jogos trenerės pasiūlys šiek tiek ramesnius užsiėmimus.

Daugiau nei vien sportą festivalio dalyviai ras ir "My Hero" treniruočių erdvėje. Sparčiai populiarėjančio Lietuvos didmiesčiuose masinio sportavimo idėjos autorius ir "Insanity" instruktorius Ignas Bakėjus, festivalyje dalyvausiantis su gausia komanda, pasiūlys ne tik gerą sporto dozę, bet ir didelį teorinių žinių bagažą - paskaitose, seminaruose bus gvildenami asmeninio tobulėjimo, mitybos klausimai, teikiamos konsultacijos. Pvz., kinezeterapeutai patars, kaip išvengti nugaros ar kelių skausmų, parodys, kokius pratimus atlikti norint juos palengvinti. Bus galima sužinoti kūno masės indeksą, pasitarti mitybos klausimais.

Regis, sportas ir kalbos nesiderina, bet "My Hero" zonoje prisiglaus ir viešojo kalbėjimo specialistai, pasiūlysiantis išeiti iš komforto zonos. "Tiek žmonės, kurie sportuoja, tiek vedantys treniruotes ar dirbantys kitus darbus turės unikalią progą pasitikrinti, ar kalbėdami pasako tai, ką nori pasakyti, ar žmonės gauna tą informaciją, kurią jie nori perteikti", - intriguoja I. Bakėjus.

Kaip taisyklingai mankštintis, taisyklingai atlikti pratimus, demonstruos gausiai susirinkę "My Hero" treneriai. Treniruotės, mityba ir vidinis tobulėjimas - tokia triada remiasi "My Hero". "Per sportą, per aktyvų judėjimą bandysime pažinti save. Galima daryti 20 atsispaudimų ir tokiu būdu užkurti širdies ritmą, galima atlikti viešo kalbėjimo testuką, kai širdis pradeda kalatotis iš baimės. Krėsim organizmą, smegenis ir komforto zoną", - siekiantiems tobulėjimo I.Bakėjus patogumų nežada.

Tačiau tėvai, atėję į renginį su vaikais, čia jaustis turėtų labai patogiai, nes "My Hero" pagalvojo ir apie pačius jauniausius, kuriems nuo mažų dienų nori skiepyti teisingą požiūrį į sportą: "Kai jiems bus 15-a, 18-a ar 20-t, jiems nekils abejonių, ar reikia sporto, jeigu jie visą gyvenimą matys tą darant tėvus. Atimti tą galimybę iš tėvų - pats didžiausias kriminalas. Dėl to mes leidžiame pas mus tėvams sportuoti su vaikais. Tėvai, atėję į tokį renginį, gali pasitreniruoti, o vaikas tuo pat metu gali dalyvauti savo treniruotėje", - pasakojo I.Bakėjus.

Beje, vaikai Vilniaus sporto festivalyje kviečiami dalyvauti nemokamai.

Į Vilniaus sporto festivalį susirinks ir visas Lietuvos ekstremalaus sporto elitas. "Visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, ekstremali gatvės kultūra smarkiai populiarėja. Norime parodyti žmonėms ekstremalaus sporto patrauklumą. Sportininkai varžysis tarpusavyje, tai bus šou žiūrovams", - laidos "Adrenalinas" kūrėjas Vylius Blauzdavičius žada, kad susirinkusieji galės ne tik stebėti riedlentininkų ir BMX dviratininkų pasirodymus, bet ir išvysti, kaip gimsta ši ekstremalaus sporto mėgėjams skirta laida.

Apsilankę šioje zonoje, galės ne tik pasigrožėti kvapą gniaužiančiais triukais, bet ir pasikonsultuoti su specialistais visais rūpimais klausimais: "Čia bus galima pasikonsultuoti, pasimokyti iš geriausių Lietuvos riedlentininkų ir BMX dviratininkų, pasitarti, kaip geriausiai atlikti vieną ar kitą triuką, nuo ko jį pradėti. Vaikai galės pabandyti, tam bus skirtas laikas. Įmonių atstovai papasako apie įrangą, kaip ją tvarkyti ir pan.".

Organizatoriai tikisi sulaukti ne tik vaikų ir jaunimo, mėgstančio šį ekstremalų sportą, dėmesio, bet ir jų tėvų, besirūpinančių savo atžalų sveikata. "Tai tikrai nėra pavojingiau nei bet kokios kitos sporto šakos, jei daroma teisingai ir laikantis saugumo reikalavimų", - įtikinti nerimaujančius tėvus tikisi V.Blauzdavičius.

Ir tai dar toli gražu ne viskas, ką Vilniaus sporto festivalis pasiūlys dalyviams. Jo metu vyks didžiausia šalyje Sporto mugė, kurioje sporto organizacijos, centrai, mokyklos, klubai, pristatys savo užsiėmimus, paslaugas, kainodarą, specialius pasiūlymus, kvies į nemokamas pažintines pamokas, rengs parodomąsias varžybas. Kaip ir kasmet, čia bus surengta sporto prekių ir įrangos paroda, sporto ir sveikatingumo konferencija, K-1 kovų mėgėjų pasaulio čempionatas.

Festivalio metu vėl vyks "Savickas Classic" turnyras, kuriame kartu su Lietuvos galiūnų federacija bus surengtas pasaulio galiūnų Čempionų lygos pusfinalio etapas, pasaulio rąsto kėlimo, Europos galiūnų mėgėjų čempionatas, vyks jėgos trikovės, gatvės gimnastikos, kultūrizmo, bikinio varžybos.

"Savickas Classic" metu visi norintys galės dalyvauti "Spausk ir bėk" rungtyje, kuri yra ištvermės ir gero fizinio pasiruošimo mišinys. Štangos spaudimas ir penkių kilometrų bėgimas pritraukia šimtus dalyvių ir dovanoja nepakartojamus įspūdžius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)