Šiuo metu jau žaidžia Alytaus „Almeida-Stronglasas“ ir Utenos HC „Utena“.

Gruodžio 16 d.

Varėnos „Ūla“ - Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ (Varėna, 18.30 val., pirma dvikova - 22:26).

Kaune „Ūla“ patampė nervus vieniems iš čempionato favoritų, tačiau tuomet granitiečiai buvo kita komanda. Su kiekvienomis rungtynėmis jie vis labiau susižaidžia ir randa žaidimo schemas, kurios tampa veiksmingomis. Šį kartą Varėnos atstovams gali būti dar sunkiau. Po pralaimėjimo praėjusiame ture Pasvalio ekipai, dzūkams reikia naujo emocinio užtaiso, kuris leistų kovoti su visomis ekipomis. Reikia tikėtis, kad antro rato pradžia ir namų sienos leis mesti iššūkį kauniečiams.

Prognozė: 20-10-70

Gruodžio 19 d.

Vilniaus VHC „Šviesa“ - Pasvalio „Kurana-SM“ (LEU sporto salė, 15.00 val., pirma dvikova - 27:22).

Po pirmos pergalės čempionate Pasvalio ekipa turėtų būti neblogai nusiteikusi. Ir nors vilniečiai atrodo stipresnė komanda, ką jie įrodė pirmoje tarpusavio dvikovoje, pasvaliečiai savo galimybių turės. Visų pirma „Šviesos“ žaidimas per daug priklausomas nuo Valdo Drabavičiaus. Tad sustabdžius šį rankininką, galima laukti įdomios dvikovos. Tiesa, pirmiausiai jį reikia sustabdyti. Kaip ten bebūtų, favoritais lieka vilniečiai, bet prisibijoti „Kurana-SM“ komandos pagrindo yra.

Prognozė: 75-10-15

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ - Vilniaus HC „Vilnius“ (Šiaulių Sporto rūmai, 14.00 val., pirma dvikova 23:31).

Dar dviejų ekipų, kurių tarpusavio pirmame mače nebuvo intrigos, dvikova. Tiesa, šį kartą ji keliasi į Šiaulius, kur galima tikėtis kitokių rungtynių. Vilniečiai pagavo pergalingų rungtynių bangą ir sieks ją pratęsti iki šešių pergalių iš eilės. Vis tik Vilniaus ekipai šiame sezone kartais pritrūksta stabilumo ir nusiteikimo. Tai gali jiems pakišti koją ir suteikti šansą šeimininkams.

Prognozė: 30-10-60

Klaipėdos „Dragūnas“ - HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ („Neptūno“ sporto salė, 14.00 val., pirma dvikova - 33:20).

Čempionai pirmą ratą pabaigė skambia pergale prieš praėjusių metų finalininkus Alytaus rankininkus. Tai turėtų juos neblogai nuteikti prieš rungtynes su Panevėžio ekipa. Tiems kas galvoja, kad „Dragūnas“ įveiks savo varžovus ir be nusiteikimo, galima priminti Panevėžio ekipos pergale išvykoje prieš HC „Vilnių“. Panašaus scenarijaus galima laukti ir Klaipėdoje. Tiesa, visa tai su sąlyga, kad „Dragūnas“ išlips iš lovos ne ta koja. Kitais atvejais pergalė liks Klaipėdoje.

Prognozė: 85-10-5

Po šio turo skelbiama pertrauka, kurios metu vieni galvos apie didžiausias metų šventes, kitiems teks prisiminti ir tarptautinį rankinį. Sausį kovą dėl patekimo į pasaulio čempionatą tęsia Lietuvos rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją