2018-2019 m. sezone Prancūzijos čempionate debiutavęs G. Babarskas ketverius metus atstovavo „Chambery Savoie“ komandai, o prieš šį sezoną persikėlė į „Aix“ klubą.

Jubiliejinėmis G. Babarskui tapo rungtynės su „Toulouse“ komanda. Lietuvis nugalėtojams pelnė 2 įvarčius ir padėjo savo ekipai iškovoti pergalę minimaliu skirtumu 26:25. Per pastarąsias penkerias rungtynes ketvirtą pergalę iškovojusi „Aix“ komanda „Starligue“ pirmenybėse pakilo į 6-ą vietą.

„Pradėjęs žaisti rankinį svajojau varžytis su geriausiais pasaulio rankininkais. Todėl asmeninės statistikos niekada nesureikšminau. Įmesti kuo daugiau įvarčių norisi karjeros pradžioje, o rungtyniaujant aukščiausiame lygyje supranti, kad galima aikštelėje padaryti daug dalykų, naudingų komandai. Ir jie bus ne mažiau svarbūs nei įvarčiai, – sakė šį sezoną Prancūzijos čempionate 9 įvarčius pelnęs G. Babarskas. – Rankinis susideda iš daugybės elementų – ne tik pelnytų įvarčių, bet ir geros gynybos. Svarbiausia, kad komanda pasiektų užsibrėžtus tikslus. O mūsų klube jie yra labai ambicingi. Norime patekti tarp geriausių komandų Prancūzijos čempionate ir iškovoti teisę žaisti Europos turnyruose ir kitą sezoną. Bus sunku, nes Prancūzijos lyga tampa vis stipresnė ir ne veltui laikoma viena stipriausių lygų Europoje, o tuo pačiu ir visame pasaulyje.“

Ispanijos rankinio čempionate į pirmąjį penketuką pakilo pergales iškovoję lietuvių atstovaujami klubai. „Ademar“ komanda, kurioje žaidžia broliai Deividas ir Gabrielius Virbauskai, namuose 43:32 nugalėjo trečioje vietoje esančią „Granollers“ ekipą. D. Virbauskas pelnė 5 įvarčius ir sužaidė rezultatyviausias rungtynes Ispanijos čempionate. Po traumos į aikštelę sugrįžęs G. Virbauskas prie pergalės pridėjo 2 įvarčius. „Benidorm“ klubas su Rolandu Bernatoniu namuose 32:27 įveikė Valjadolido „Atletico“. R. Bernatonis nugalėtojams pelnė įvartį. „Ademar“ ir „Benidorm“ komandos „Asobal“ lygoje dalijasi 4-5 vietas.

Vokietijos čempionate penkių nelaimėtų rungtynių seriją nutraukė „Melsungen“ klubas, kuriame žaidžia Aidenas Malašinskas. „Melsungen“ namuose 21:19 įveikė „Wetzlar“ ekipą ir „Bundesliga“ pirmenybėse pakilo į 10 vietą. A. Malašinskas įvarčių nepelnė. Vokietijos čempionate šį sezoną debiutavęs A. Malašinskas per 8 rungtynes pelnė 11 įvarčių ir atliko 20 rezultatyvių perdavimų. Pagal rezultatyvius perdavimus lietuvis Vokietijos čempionate užima 20 vietą.

Antrojoje Vokietijos „Bundeslygoje“ antrą pergalę iškovojo Lietuvos rinktinės trenerio Gintaro Savukyno vadovaujami Zaporižios „Motor“ rankininkai. Diuseldorfe rungtyniaujanti Ukrainos komanda savo laikinuose namuose 32:28 įveikė „Wolfe Wurzburg“ septynetą ir pakilo į 16 vietą tarp 20-ies komandų. „Motor“ klubui priklausantis Jonas Truchanovičius sparčiai sveiksta po sunkios kelio traumos, tačiau dar negali padėti savo komandai.

Islandijos čempionate įspūdingas vartininko Viliaus Rašimo žaidimas padėjo „Selfoss“ komandai iškovoti pergalę prieš Akureirio KA ekipą rezultatu 34:24. V. Rašimas atrėmė net 18 metimų – beveik pusę varžovų metimų į jo ginamus vartus. Kito Islandijoje rungtyniaujančio Lietuvos vartininko Mato Pranckevičiaus patikimas žaidimas neišgelbėjo „Haukar“ komandos nuo pralaimėjimo Hafnarfjorduro FH ekipai rezultatu 26:27. M. Pranckevičius atrėmė net 16 varžovų metimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją