Asamblėjoje dalyvavo daugiau nei 350 olimpinės šeimos atstovų: Europos olimpinių komitetų vadovai, olimpinių žaidynių, pirmų Europos žaidynių ir artėjančių jaunimo olimpinių žaidynių ir festivalių organizatoriai, delegacijos iš 2024 metų olimpines žaidynes rengti kandidatuojančių miestų (Budapešto, Hamburgo, Los Andželo, Paryžiaus ir Romos) ir kitų sporto organizacijų vadovai.

Asamblėjos dalyvius pasveikino Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas ir EOC prezidentas Patrickas Hickey.

P. Hickey informavo, kad renkantis 2019 metų Europos žaidynių vietą pirmenybė yra teikiama Rusijai, tačiau žaidynės šioje šalyje galės vykti tik tuo atveju, jei po reformų Rusijos antidopingo programa atitiks aukščiausius tarptautinius standartus. Tarp siūlomų miestų – Sočis ir Kazanė. Oficialus EOC sprendimas bus paskelbtas pirmą 2016 metų ketvirtį.

Asamblėjoje atsiskaitė visos EOC komisijos. Pranešimą skaitė ir LTOK prezidentė, kuri yra EOC Lyčių lygybės sporte komisijos pirmininkė. Savo kalboje D. Gudzinevičiūtė pabrėžė, kad nacionalinių olimpinių komitetų administracijose daugiau nei pusę darbuotojų yra moterys, tačiau tik dviejuose jos užima vadovaujančias pareigas. LTOK prezidentė pasidžiaugė, kad prie Lyčių lygybės sporte komisijos prisijungė du nauji nariai – Lenkijos olimpinio komiteto prezidentas Andžejus Krasnickis ir Suomijos olimpinio komiteto prezidentas Risto Nieminenas – tačiau akcentavo, kad vis dar reikalingas stipresnis vyrų palaikymas ir aktyvesnis pačių moterų dalyvavimas komisijos veikloje.

Asamblėjoje taip pat buvo aptartos praėjusią vasarą Azerbaidžano sostinėje vykusios pirmos Europos žaidynės, Tbilisyje vykęs Europos jaunimo olimpinis festivalis, apie pasiruošimą artėjantiems olimpiniams renginiams pasakojo organizacinių komitetų vadovai, buvo patvirtintas 2017 metų jaunimo žiemos olimpinio festivalio perkėlimas iš Sarajevo į Erzurumą (Turkija).

2016 metų EOC Generalinė asamblėja vyks Minske.

***

Europos olimpinių komitetų asociacija (European Olympic Committees - EOC) yra nacionalinius olimpinius komitetus vienijanti organizacija, kuri vysto olimpinį judėjimą Europos žemyne, skatina Europos nacionalinių olimpinių komitetų bendradarbiavimą, užtikrina Europos žaidynių ir Europos jaunimo olimpinių festivalių organizavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją