Tiesa, špinatai čia niekuo dėti. Tokie mėsos kalnai užauginami netgi ne steroidais, o šiuo tuo dar šiurpiau – mirtinais mineralinių aliejų ir alkoholio kokteiliais.

Tie kokteiliai suleidžiami į raumenis, ir šie atrodo tarytum ištinę. Tiesa, didžiulį pavojų sveikatai pripažįsta ir pats gumbarankis. Tokios injekcijos gali baigtis ypač pavojingomis infekcijomis. Kai kuriems, panorusiems tokių kūno proporcijų, eksperimentai baigiasi rankų amputacijomis. Kitiems – mirtimi.

„Mano draugą Paulinją tokie dalykai nuvarė į kapus, – neslepia A. de Souza. – Jo mirtis mane sukrėtė. Nors eksperimentavom abu, jis perlenkė lazdą. Leistis šių aliejų nerekomenduoju niekam. Aš pats lioviausi taip elgęsis, buvau metęs ir steroidus, tačiau visada nubunda noras pradėti tai iš naujo. Vis dėlto manau, kad aš dabar kontroliuoju savo sveikatos būklę ir norus.“

Anksčiau Arnoldo Schwarzeneggerio gerbėjas, kuris gimtajame Olindos miestelyje pravardžiuojamas Kalnu, tokius raumenų bumbulus auginosi taikydamas, galima sakyti, agrarines technologijas – vartodamas steroidų, hormonų ir arklių vitaminų kokteilius. Tačiau vienas pažįstamas „kultūristas“ patarė jam išmėginti „stiprinamąjį audinių aliejų“ ir nesunkiai aplenkti konkurentus.

„Tas vyrukas ir davė pamėgint to aliejaus, – prisimena Gyvasis Popajus. – Jis sakė: „Imk, viskas užaugs per kelias dienas.“ Susileidau švirkštu. Į rankas. Jos išsyk sutino. Pasakysiu atvirai: jokio skausmo ar nepatogumų nejutau ir nejaučiu. Gal kokį sykį buvo sukilęs pykinimas, bet nieko rimčiau.“

„Bet aš ir toliau intensyviai treniravausi, tad mano jėga neprapuolė – niekas nepasikeitė, – tęsia brazilas. – Daugelis, kurie nusprendžia išmėginti aliejų, vartoja preparatą neteisingai. Kai kuriems dėl infekcijos amputuoja rankas (raumenų audiniai kraštutiniais atvejais būna sklidini aliejaus ir pūlių), kitiems už tokius eksperimentus sumoka gyvybe.“

A. de Souza baiminasi grėsmės sveikatai, todėl yra kreipęsis į gydytojus pagalbos. Tačiau šie operuoti atsisakę, motyvuodami, kad „toks buvo jo paties pasirinkimas“.

Pradėjęs leistis aliejų ir alkoholio kokteilius, vyrukas, artimųjų siaubui, tapo miestelio žvaigžde ir apkalbų objektu. Dėl jo sveikatos ypač išgyvena namiškiai.

„Jis geras žmogus, jis nėra blogas, – tvirtina steroidinio stipruolio sesuo Marineidė Gomes de Souza. – Jis labai draugiškas, labai padeda žmonėms, ir daugelis jį mėgsta. Bet kai kurie iš jo tyčiojasi. Kitiems tai tiesiog įdomu, smalsu. Yra ir manančių, kad mano brolis – iš kitos planetos.“

Tiesa, raumenų kalno brolis Adrianas Josi Jordco de Souza (56 m.) teigia, kad buivoliškas stotas turi savų privalumų – jo brolis gali pasigirti ypač dideliu dailiosios lyties atstovių dėmesiu.

„Miestelio moterys jį tiesiog dievina, – pasakoja brolis. – Joms tai gražu.“

Nors tikslus tokių raumenų gurvuolių antpilo receptas nėra žinomas, manoma, kad kokteilį didžiąja dalimi sudaro mineraliniai aliejai, sumaišyti su alkoholiu ir anestetikais (nuskausminamaisiais).

Nerimą gali kelti tai, kad, anot A. de Souzos, visko, ko reikia, galima įsigyti internetu arba nešvaria veikla užsiimančiose farmacijos įmonėse. Nors jis pats teigia liovęsis leidęsis aliejus ir agituojąs kitus to šiukštu nedaryti, vis dėlto ši mada sparčiai plinta ir kūno kultą garbinančioje Brazilijoje, ir visoje Pietų Amerikoje.

„Užsiauginti tokius raumenis be specialių preparatų – labai sunku, – pripažįsta brazilas. – Ar kada matėte vyruką su tokiais raumenimis, kuris sakytų, kad tie raumenys – natūralūs? Jei taip, jis melavo. Patikėkite. Bent jau aš tai tikrai sakau tiesą.“