Keletas kalbintų žvejų minėjo apie gana aktyvų lydekų kibimą. Deja, dauguma jų buvo šiek tiek už legalumo ribos. Pirmasis legalią lydeką dar varžybų pradžioje pagavo vyriausias varžybų dalyvis Romualdas Undraitis. Jis ilgą laiką buvo vienas varžybų lyderių, ir atrodė, kad sugauta didesnė žuvis ir patirtis padarys savo darbą.

Kad kova dėl prizinių vietų buvo atkakli, galime suprasti pažvelgę į rezultatų suvestinę. Pirmajame dešimtuke vieną nuo kito žvejus skyrė tik kelios dešimtys gramų. Kiekvienas net mažiausias ešeriukas galėjo lemti aukštesnę vietą galutinėje rikiuotėje.

Prizininkų trejetą pradeda Gediminas Paulauskas. Blizgiaudamas jis per penkias varžybų valandas surinko beveik kilogramą dryžuotųjų ir vos 48 gramais aplenkė ketvirtoje vietoje likusį Aidą Undraitį.

Kilogramo ribą perkopė tik du dalyviai. Antrąją vietą užėmęs Kęstutis Arbačiauskas iš Punios miestelio sugavo 1,171 kg ešerių. Kęstutis minėjo, kad dauguma ešerių buvo standartiniai: nuo „cigaretinių“ iki šimto gramų. Tik į varžybų pabaigą užkibę du dviejų ir trijų šimtų gramų gražuoliai lėmė tai, kad jam pavyko užlipti ant prizininkų pakylos.

Pirmųjų Lietuvoje poledinio blizgiavimo varžybų nugalėtoju tapo Antonas Misevičius. Tokį rezultatą nulėmė Antono sugautas, ko gero, rekordinis poledinės žūklės varžybose Lietuvos istorijoje laimikis – daugiau nei 5 kg lydeka. Laimingas nugalėtojas pasakojo, kad sugavęs kelis ešerius ir toliau tęsė jų paiešką, gręždamas eketes sekliausioje ežero dalyje.

Priešpaskutinę varžybų valandą vienoje iš daugybės ekečių sulaukė rimtesnio kibimo. Po gerų dešimties minučių kovos tik 0,14 mm storio valu be pavadėlio ant ledo buvo ištraukta margašonė. Aukštadvario tvenkinio senjora. Antonas pasakojo, kad valas nutrūko, kai iš eketės kyšojo tik lydekos galva. Žvejas spėjo laiku susiorientuoti ir pastvėręs paguldė ant ledo pergalingą laimikį.

Žvejams besiskirstant kalbintas idėjinis varžybų vadovas Martynas Mikelionis tvirtai prižadėjo, kad nuo šiol poledinio blizgiavimo varžybas klubas „Ant Bangos“ rengs kasmet. Anot jo, pirmas blynas iškepė kuo puikiausiai, o didelis susidomėjimas tik parodė, kad tokie renginiai žvejams yra labai reikalingi.

Rezultatai:

Užimta vietaVardas, pavardėLaimikio svoris, kg
1.Antonas Misevičius5,322
2.Kęstutis Arbačiauskas1,171
3.Gediminas Paulauskas0,970
4.Aidas Undraitis0,922
5.Marius Semaška0,889
6.Vaidas Kartanas0,885
7.Romualdas Undraitis0,866
8.Ramūnas Stundžia0,853
9.Darius Kasaitis0,848
10.Almantas Baltrūnas0,808

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)